Изкрахте ли вече настинка или грип тази зима? Ако не,

...
Изкрахте ли вече настинка или грип тази зима? Ако не,
Коментари Харесай

6 начина да подсилите имунната система

Изкрахте ли към този момент простуда или грип тази зима? Ако не, евентуално имате близки или познати, които са минали през неприятното прекарване. Трудно е да се опазим здрави в този сезон, само че най-малко можем да се постараем да осигурим на организма си задоволително сили, с цел да се оправи с евентуалните инфекции. Даваме ви няколко образеца с неща, които можете да извършите, с цел да подсилите имунната си система.

Пийте зелен чай
Зеленият чай е богат на полифеноли и флавоноиди, които са доста мощни антиоксиданти. Те оказват помощ на тялото да се отбрани от редица инфекции и заболявания.

Събирайте слънчеви лъчи
Имунитетът е директно обвързван с съществуването на витамин D в организма. А с цел да го получите, би трябвало да вземете допустимо най-вече слънчеви лъчи. Възползвайте се от всеки безоблачен миг и се разходете навън.

Яжте доста цитруси
Имайки поради високото наличие на витамин С в цитрусовите плодове, по-голямата консумация сигурно ще укрепи имунната система. Смята се, че те усилват производството на бели кръвни кафези, като в същото време оказват помощ на организма да се бори с инфекциите.

Добавете джинджифил към менюто
Джинджифилът е мощен антиоксидант. Той съдържа доста витамини, измежду които магнезий, желязо, цинк и калций. Джинджифилът оказва помощ за битка с вирусите и има детоксикиращи свойства.

Не забравайте меда
Медът е универсално средство, което покачва виталния тонус и укрепва организма. Доказано е неговото бактерицидно или бактериостатично деяние (унищожава или стопира развиването на бактериите), а също и противовирусният му резултат.

Наспивайте се
Липсата на сън оказва голям резултат върху имунната система. Опитайте се да лягате едновременно всяка вечер, с цел да настроите вътрешния часовник и да повишите качеството на съня си.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР