Изключително рядък виолетово-розов диамант, добит в Русия и описан от

...
Изключително рядък виолетово-розов диамант, добит в Русия и описан от
Коментари Харесай

Продадоха рядък розов диамант за 26,6 милиона долара

Изключително необичаен виолетово-розов елмаз, придобит в Русия и разказан от "Сотбис " като "истинско знамение на природата ", беше продаден на търг на аукционната къща в Женева за 26,6 милиона $ (24,4 милиона швейцарски франка), оповестяват Ройтерс и ТАСС.

Предварителната оценка на овалния драгоценен камък, наименуван на балета "Духът на розата " от Михаил Фокин, показан за първи път през 1911 година от "Руският балет на Дягилев ", беше сред 23 милиона и 38 милиона $, напомнят организациите.

Сумата от 26,6 милиона $, включваща комисионната, е платена от участник в търга, който е наддавал по телефона и е поискал да остане неизвестен.

Със своите 14,83 карата диамантът "Духът на розата " е най-големият по рода си, предлаган в миналото на търг.

От "Сотбис " по-рано означиха, че търсенето на розови диаманти от страна на супербогати клиенти се е нараснало напоследък.

Розовите диаманти като "Духът на розата ", придобит от съветската компания "Алроса " през юли 2017 година в Якутия, се срещат извънредно рядко в природата, като размера на едвам един % от тях надвишава 10 карата. Естествено оцветените диаманти дължат цветовете си на особената си конструкция, която пречупва светлината.

Преди да бъде препоръчан на търга на "Сотбис " в Женева, диамантът "Духът на розата " беше изложен в Хонконг, Сингапур и Тайпе, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР