Изключително опасна буря от категория 4 - ураганът Берил, се

...
Изключително опасна буря от категория 4 - ураганът Берил, се
Коментари Харесай

Опасен ураган връхлита Карибите

" Изключително рискова " стихия от категория 4 - ураганът Берил, се насочва към Карибските наветрени острови, написа news.bg, цитирайки  " Ройтерс "  .

Националният център за ураганите на Съединени американски щати предизвести, че се чака бурята да докара до животозастрашаващи ветрове и неочаквани наводнения по-късно през днешния ден.

Първият вихър за сезон 2024 беше на към 250 благи югоизточно от през вчерашния ден следобяд, с оптимални непрекъснати ветрове от 215 км/ч.

Очаква се центърът на урагана да премине през наветрените острови тази заран като буря от категория 4 - второто най-силно равнище по петстепенна канара.

" Потенциално пагубни вреди от вятъра се чакат там, където очната стена на Берил се движи през елементи от наветрените острови, с най-голям риск за Сейнт Винсент и Гренадини и Гренада ", показаха от Националния център за ураганите на Съединени американски щати.

Рядко се случва огромен вихър да се появи толкоз рано в сезона на ураганите в Атлантическия океан, който продължава от 1 юни до 30 ноември.

Вчера Берил стана най-ранно записаният вихър от категория 4, изпреварвайки урагана Денис, който доближи тази категория на 8 юли 2005 година

Предупреждения за урагани са издадени в Барбадос, Сейнт Лусия, Сейнт Винсент и Гренадинските острови, Гренада и Тобаго. Наблюдение за тропическа стихия е издадено за Доминика, Тринидад и елементи от Доминиканската република и Хаити.

Властите и жителите на Карибските острови се приготвят за идването на бурята.

Тобаго отвори приюти и анулира образователните занятия и плановите интервенции в лечебните заведения.

Очаква се ураганът да донесе от 8 до 15 см дъжд в Барбадос и наветрените острови през целия ден през днешния ден, което може да аргументи неочаквани наводнения в уязвими региони.

Големи, рискови талази евентуално ще обиден южните крайбрежия на Пуерто Рико и Испаньола.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР