Изключително неприятен инцидент. Наистина трагедия. Цяло семейство“, коментира в предаването

...
Изключително неприятен инцидент. Наистина трагедия. Цяло семейство“, коментира в предаването
Коментари Харесай

Експерти разкриха вероятната причина за фаталната катастрофа, довела до смъртта на цяло семейство

" Изключително противен случай. Наистина покруса. Цяло семейство “, разяснява в предаването " Лице в лице “ по bTV ген. Константин Попов, някогашен пълководец на военновъздушните сили и някогашен шеф на защитата, във връзка злополуката на аероплан " Чесна “ в Северна Македония, при която починаха четирима българи.

Генералът сподели още, че е имало диалози сред двамата министър председатели. Който познава нашият министър председател, знае какъв брой интензивно работи той по такива въпроси.

" Телата са в Скопие сега. Предстоят процедури по публично различаване, съдебномедицински експертизи. Затова и не се оповестяват публично имената “, изясни той.

" Всъщност водачът дава отговор за своите решения. Той ръководи машината, това е обикновено, защото ръководителят на придвижването няма по какъв начин да се качи горе в машината “, сподели летецът, представен от Блиц.

Той уточни и евентуалната причина за случая: " Най-вероятно е мощно динамичното време. Това е обикновено пролетта, да има внезапна промяна на изискванията “. Според него в планината се усилва ще повече тази непредсказуемост.

" Пилотът има задоволително опит, съгласно това, което беше пуснато в средствата за всеобща информация. Бил е квалифициран за полети в елементарни метеорологични условия, т.е. образни полети. Самите принадлежности се употребяват като помощно средство. Когато влезеш в една такава комплицирана конюнктура, човек стартира да изпитва и вътрешно напрежение, това си оказва своето въздействие “, счита ген. Попов.

По отношение на водача той разяснява: " Най-вероятно не е бил в гражданската авиация, не е бил и във военните. Знаем, че има лиценз. Той може да лети с този вид аероплан в разпоредбите за образни полети “. " Този аероплан едва ли има радар, който да демонстрира къде са рисковите метеорологични условия. Затова и тези полети са по-сериозно следени от ръководителите на полети “, изясни летецът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР