Изключително интересна е появата на проф. Герджиков, битката за президент

...
Изключително интересна е появата на проф. Герджиков, битката за президент
Коментари Харесай

Мария Пиргова: С появата на проф. Герджиков битката за президент ще бъде по-интересна

Изключително забавна е появяването на проф. Герджиков, борбата за президент ще бъде към този момент много по-интересна, може би няма да има доста разбърквания, само че постоянно е допустимо, разяснява политологът Мария Пиргова в ефира на bTV.

Основният въпрос в тази ситуация е по какъв начин ще се групират електоратите при възможен балотаж, означи и сътрудника й Петър Ганев.

„ Не би трябвало да забравяме, че на 21 ноември, когато ще е вторият тур на президентския избор, това ще е четвърти по ред избор. Тогава мотивацията на хората няма да е прекомерно висока, ще имат преимущество електоратите, които са по-твърди “, означи Ганев.

Според политолога гласовете на Движение за права и свободи сигурно няма да отидат при Румен Радев, само че би трябвало да предположим, че проф. Герджиков не би отхвърлен поддръжката на Движение за права и свободи.

„ Проф. Герджиков има много дълъг политически стаж и евентуално се е появил като претендент за президент от личното си предпочитание да се прояви в тази акция. не считам, че това е фигура, която има по-особени връзки. Това е научен човек, повдигнат по лична воля и от политиците, които желаят да имат такава национална фигура “, разяснява Мария Пиргова.

Според Петър Ганев профилът, на който дава отговор проф. Герджиков е този, който ГЕРБ са търсили. „ Те търсиха непартиен претендент, който да притегли по-голяма външна страна и да покаже стъпка в посока излизане от изолацията на ГЕРБ. Кандидатурата на Борисов щеше да провокира противоположния резултат “, уточни той.

Според Мария Пиргова с Румен Радев като президент измененията имат о-голям късмет, а с проф. Герджиков ще се търси по-скоро умиротворяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР