Изключително интересен резултат излезе като голяма публикация, че част от

...
Изключително интересен резултат излезе като голяма публикация, че част от
Коментари Харесай

Кардиолог: Лекарства за холестерол действат протективно при коронавируса

Изключително забавен резултат излезе като огромна обява, че част от медикаментите против холестерола, които изписваме на заболели с атеросклеротични болести, работят протективно при ковид, тъй като коронавирусната зараза е еднотелна болест. Коронавирусът със своите действия работи върху повърхността на кръвоносния съд, върху тази част, която тапицира съда.

Това съобщи началникът на клиниката по кардиология в Националната кардиологична болница проф. доктор Борислав Георгиев в утринния блок на Българска национална телевизия.

Той посочи, че са излезли голям брой изявления, че тези медикаменти повреждат организма, а хората би трябвало да схванат, че в действителност са потребни.

Според кардиолога, всички инфекции работят по подобен метод върху сърдечно-съдовата система. Това е температурното положение, така наречен фебрилитет. Там се засилва тахикардията - ускорена сърдечна периодичност, хората, които са с исхемична болест или със сърдечна непълнота, ускорената сърдечна периодичност дестабилизира организма, обостря заболяването, изясни той.

Професорът обясни, че при ковид се поврежда съсирването:

"Когато се появиха първите изявления, персонално аз доста се изплаших, тъй като се появява на скенера една находка, която ние виждаме при някои доста редки сърдечно-съдови болести. И това демонстрира, че има микротромбози. Затова в лечебните заведения се вкарва антикоагулацията, разреждането на кръвта ", разяснява проф. Георгиев.

Професорът изрази мнение, че не всеки, който има антитела, може да подари кръвна плазма, тъй като е значимо и количеството антитела в организма.

Според него септември-октомври е най-хубавият интервал за противогрипната ваксина, когато към момента е топло и няма други вируси.

"Съветвам моите сътрудници да ревизират в уеб страницата на Националния институт по заразни и паразитни заболявания по кое време ще се афишира грипната зараза. Това е най-хубавата профилактика на грипа, наложила се през последните няколко десетилетия. Тази профилактика, от позиция на сърдечно-съдовата система, е по-добра в сравнение с да вземем за пример, профилактиката за изострен инфаркт, от някои от стандартните положения - прекъсване на тютюнопушенето, банкет на някои лекарства. До 50% може да намалее болестността и смъртността от сърдечно-съдови затруднения от грип ", безапелационен беше кардиологът.

Професорът посочи, че противогрипната ваксина не е 100% да не се разболееш. Но в случай че човек се разболее, прекарва заболяването доста леко, на крайник, отстранява инфекциите, пневмониите от грипа, които пък дават отражение върху сърдечно-съдовата система.



"Тази година в програмата, която е за възрастните хора над 65 години, са увеличени имунизациите с 50%. В момента са 180 000. Много хубаво би било, в случай че популацията бъде сега имунизирано, да не се върнат ваксини, което е неприятно. Миналата година са върнати. В България имаше голям проблем през последните повече от 10 години. В момента, в който стартирахме акцията за разясняването на популацията за противогрипната ваксина, се явяваха антиваксъри, които започнаха да изясняват, че е рискова, че няма да свърши работа, и е имало години, когато е унищожавана ваксина след акцията ", разяснява още проф. Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР