Изключително горещото време в Южна и Централна и Европа продължава.

...
Изключително горещото време в Южна и Централна и Европа продължава.
Коментари Харесай

Жеги продължават да мъчат Южна и Централна Европа

Изключително горещото време в Южна и Централна и Европа продължава. Очаква се през днешния ден в Португалия да бъдат регистрирани нови температурни върхове и живакът да доближи 47 градуса.

В съвсем цяла Португалия е разгласен червен код за рискови жеги, а екипи на медицинските и противопожарните служби са в нараснала подготвеност за реакция при потребност. В Испания горещата вълна към този момент лиши живота на двама души. В доста админситративни области на страната е оповестено предизвестие за рискови горещини с температури от над 40 градуса.

В Швеция службите за гражданска отбрана дефинираха за през днешния ден и на следващия ден " висок риск " от пожари в централните и южните региони на страната. Горещата вълна не подмина и Острова. Метеорологичната работа във Англия заяви, че предишният месец е бил третият най-топъл юли за повече от 100 години.

И Корейският полуостров беше обзет от огромни жеги, които станаха причина за гибелта на 35 души. Тази седмица в Южна Корея бяха измерени 41 градуса - най-високата температура в страната, откогато преди повече от 100 години стартира да се води статистика.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР