Изключително бърза е била реакцията от страна на МВР и

...
Изключително бърза е била реакцията от страна на МВР и
Коментари Харесай

Габровски: Бързата реакция на всички предотврати да има над 80 жертви в "Пирогов"

Изключително бърза е била реакцията от страна на Министерство на вътрешните работи и пожарната за преодоляването на пожара в „ Пирогов”. Това сподели в предаването „ Лице в лице” изпълняващият длъжността шеф на болничното заведение проф. доктор Николай Габровски.

„ Изключително бърза реакция от безусловно всички структури, с помощта на което огънят бе стеснен. Бе предотвратено разгръщане на пожара, което щеше да докара до над 80 жертви”, сподели проф. Габровски.
Няма очевидци на гърмежа в „ Пирогов ” Системата за подаване на О2 е била изрядна при последната си инспекция през вчерашния ден
Незабавно е обезпечен екип от психолози, които са работили с околните на жертвите, както и с медицинския личен състав, който е бил на място.

„ Създаде се една цялостна готовност – 12 пожарни с към 36 пожарникари, повече от 30 служители на реда. От рано сутринта получихме позвънявания от всички вероятни институции. За благополучие единствено в границите на стаята, в която е станал гърмежът, са огромните вреди. Една стена би трябвало да бъде възстановена”, изясни още проф. Николай Габровски.
Това остана от взривената стая в " Пирогов " (СНИМКИ) При случая тази нощ починаха двама пациенти
Той неколкократно благодари на всички институции, които в този миг са работили като един.

Проф. Габровски още веднъж съобщи, че изрично не става въпрос за гърмеж на кислородна бутилка, каквато бе първичната информация в медиите. Не е имало и неизправни апарати в стаята.
Двама мъже са починалите в „ Пирогов ” Открита е гореща линия за близки на пациентите от Второ вътрешно поделение
„ Единственото, което е имало там, е газова апаратура, която подава О2 на пациенти със затруднено дишане. Единият от пациентите е бил с тежки увреждания на белия дроб и е имал потребност от повече О2. Тази апаратура е била изправна. Освен това има чиновник на „ Пирогов”, който всекидневно дава отговор за тези системи. Всяка нередовност навреме се поправя и нямаме никакво съображение да считаме, че има неизправност”, изясни проф. Габровски.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР