Изключително адекватно решение бе за мен 45-я парламент да започне

...
Изключително адекватно решение бе за мен 45-я парламент да започне
Коментари Харесай

Д-р Ваня Нушева: Старата сграда на НС е връщане към традициите, а партийният дом - непрестъпна крепост

Изключително съответно решение бе за мен 45-я парламент да стартира в остарялата постройка на Народното събрание. 
Това съобщи в предаването преподавателят по изборни системи и изборна администрация и представител на Асоциация " Прозрачност без граници ", доктор Ваня Нушева. Тя напомни, че постройката на площад " Народно заседание " е издигната след Освобождението на България и отразява цялото мислене на българския народ и политическия хайлайф, в който посланието е било: " Ние сме част от Европа и ще изградим една институция, която е близка на европейските обичаи ".

" Ако погледнете надписа на постройката на Народното събрание, " Съединението прави силата ", той освен въплъщава въжделенията на българския народ към оня миг и главната цел на политическия хайлайф тогава. Тоз надпис и тази постройка в действителност реферират към най-хубавите мостри на европейския политически живот. Нека да не забравяме, че българската Конституция на Третото българско царство и девизът " Съединението прави силата " черпят от образците на белгийския парламентаризъм, който е бил обсъждан като един от най-модерните мостри на парламентарна народна власт ", напомни доктор Нушева.
Тя съобщи, че не е инцидентно, че постройката на Народното събрание има огромно значение за българския политически живот. " Мисля, че преместването е едно съответно решение. Не единствено рефериране към традициите, освен към знаците. Това е постройка, която е основана с отворен вид - тя допуска елементарен достъп на жителите, връзка сред жители, сред гости и политици ", акцентира Ваня Нушева. Тя сподели, че не по този начин стоят нещата в постройката на някогашния партиен дом. " Това е постройка непрестъпна цитадела, тя по този начин е замислена и конструирана в интервала, в който е построена. Сами си давате сметка, че вие, публицистите, бяхте извънредно затруднени в достъпа си до тази постройка, а за жителите, да не приказваме ", сподели Ваня Нушева във връзка тържественото съвещание на Народното събрание от през днешния ден.

Как минаха парламентарните избори и какви промени от незабавен порядък са нужни в Изборния кодекс - целия диалог с доктор Ваня Нушева гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР