Изключителният вандалски акт, с който привърженици на Възраждане изцапаха с

...
Изключителният вандалски акт, с който привърженици на Възраждане изцапаха с
Коментари Харесай

Вандализмът на рашистите от "Възраждане" трябва да бъде пресечен - бързо, безкомпромисно, непоколебимо!

Изключителният вандалски акт, с който последователи на " Възраждане " изцапаха с алена багра постройката на ул. " Г. С. Раковски " 124 в София, в която се обитават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, беше наказан остро от европейските институции.
 
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола осъди в Twitter вандалската демонстрация против Дома на Европа в София.
" Сградата, в която се обитава Бюрото за връзка на Европейския парламент в София, беше взета под прицел от вандали, недоволни от позицията ни в поддръжка на Украйна. Ще я почистим. Нашата поддръжка за Украйна ще става все по-силна. Нашият глас, осъдителен нашествието на Русия, ще става все по-силен. #СлаваНаУкрайна ".
 

The building housing the European Parliament Liaison Office in Sofia was targeted by vandals unhappy with our stance in support of Ukraine.

We will clean it up. Our backing of Ukraine will get stronger. Our voice condemning Russia`s invasion will only get louder. #SlavaUkrainipic.twitter.com/IHB38RCkXs
— Roberta Metsola (@EP_President) May 21, 2023

 
Преди това Европейската комисия също осъди вандалските прояви против постройката на нейното посланичество в София, в нейна позиция, изпратена до Българска телеграфна агенция от Представителството на комисията в България.
 
" Правото на кротичък митинг е съществена полезност във всяко демократично общество, само че всевъзможни прояви на принуждение или вандализъм против здания на европейски институции са неприемливи, се отбелязва в позицията. Ще уведомим способените управляващи, които носят отговорност за следствието на случая ", написа в нея.
 
Проявата беше наказана по-рано от говорителката на Комисията Мириам Гарсия Ферер. Тя добави, че Еврокомисията ще осведоми способените органи, които дават отговор за следствието на случая.
 
В позиция до медиите българското и Министерство на външните работи осъди похищението против постройката.
" Подобни действия контрастират в несъответстващ контраст на модерна България, както и на демократичните полезности, които страната ни въплъщава ", се споделя в позицията.
 
Непристойната постъпка провокира остри реакции и измежду българската общност, като се появиха апели за искане на имунитета на ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов.
 
За страдание този вандалски акт не показва страната ни в добра светлина пред европейските ни сътрудници, тъй като опонира на главните европейски полезности. Подобни осъществявания единствено надграждат неприятния ни интернационален имидж. А цената, която може би ще платим е участието ни в  Шенген и еврозоната.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР