Изключете устройствата си, работещи с Алекса, незабавно! Получих записи от

...
Изключете устройствата си, работещи с Алекса, незабавно! Получих записи от
Коментари Харесай

Как личният асистент на "Амазон" записа и сподели разговор без разрешение

Изключете устройствата си, работещи с " Алекса ", неотложно! Получих записи от къщата ви... Говорехте си за дървени подове. "

Това споделил по телефона американски чиновник на ръководителя си, откакто получил аудио файлове с диалог на шефа и и брачната половинка му без тяхно единодушие. Когато чула тематиката на диалога, " подслушваната " двойка повярвала.

Преди дни персоналният помощник " Алекса ", създаден от " Амазон " за безжично ръководство на услуги и задействане на приложения с гласово различаване, записа диалог на семейство от Портланд, Орегон, и го изпрати на случаен контакт. " Амазон " изясни по какъв начин се е стигнало до него, описват " Блумбърг " и Би Би Си.

" Алекса, изпрати известие "

Пред обвързвания с телевизия Ей Би Си канал KIRO7 един от пострадалите - жена на име Даниел - описа, че преди да получи позвъняването, се шегувала със брачна половинка си, че " Алекса " може да слуша диалозите им. Двамата употребяват устройства на " Амазон ", с цел да управляват осветлението, отоплението и алармената апаратура.

От " Амазон " считат, че " Алекса ", която работи с изкуствен интелект, евентуално се е задействала от думи на участниците в диалога, които е разпознала като команди.

Личният помощник, употребен от устройството за гласово различаване Amazon Echo, наподобява е дочул дума, звучала като " Алекса ", а по-късно - други изречения, неверно сметнати за команда " изпрати известие ". След като попитала " На кого? ", Алекса " дочула " име, което " разкрила " в листата с контакти на потребителя.

Попитала и дали това е името и " дочула " удостоверение, споделя представител на " Амазон " пред Би Би Си. " Колкоти и необикновено да звучи тази поредност на събитията, изследваме методите да създадем сходни случаи даже още по-малко евентуално. "

Последиците

Според Даниел двойката не е чула ясни предизвестия от " Алекса ", че се е задействала.

" Блумбърг " е получила от " Амазон " същото пояснение. Агенцията отбелязва, че случката повдига въпроси за отбраната на персоналната цялост в миг, когато устройства като " Амазон ехтене " и " Google хоум " - употребяващи " Алекса " и други асистенти и други уреди, свързани с интернет - от ден на ден се появяват в домовете на американските консуматори. Те могат да правят редица действия от възпроизвеждане на музика до онлайн пазруване с гласови команди.

Тази година над 60 млн. консуматори в Съединени американски щати са употребявали устройства за гласови команди най-малко един път месечно, а над 40 млн. от тях употребяват устройства на " Амазон " съгласно консултантската компания eMarketer.

Проблемът се задълбочава от риска от бъгове или хакерски офанзиви, които могат да нанесат вреди при сходни обстановки, до момента в който датчиците стават все по-често публикувани в домовете.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР