Изказването на Василев идва в момент, в който на дневен

...
Изказването на Василев идва в момент, в който на дневен
Коментари Харесай

Социален министър ще е някой от редиците на БСП?

Изказването на Василев идва в миг, в който на дневен ред от интригите е точно каква ще е структурата на новото държавно управление и кои министерства от коя партия ще бъдат поети. Имена в пространството витаят, само че изрично е ясно единствено, че Кирил Петков ще бъде претендентът за министър председател, Бойко Рашков е поканен за вътрешен министър, а Николай Денков - за учебен министър.

Асен Василев обаче отхвърли да отговори дали в проектосъстава на бъдещото държавно управление обществен министър ще бъде препоръчан от редиците на левицата.

" Не съм споделил това. Изчакайте идната седмица ", уточни Василев.

До идната седмица би трябвало да се изчака, с цел да станат ясни и други оферти за състава на съдружното държавно управление. Така да вземем за пример не стана ясно дали шефът на Еконт Николай Събев ще бъде препоръчан за министър на превоза, както се спекулира от месеци. Името му бе упоменато от самия Кирил Петков.

" Стктурираме държавно управление с 4-годишна стратегия с концепцията то да преодолее политическата рецесия. България има потребност от непоклатимост, с цел да се овладее здравната рецесия, да се оправи енергетиката, да се създадат основните промени ", уточни още Василев.

" Не мисля, че е правилно да се споделя обществено кой е добър и да се разискват мощните и слабите страни. Няма значение дали са обществени длъжности или не. Решават се кандидатури сега. Ще има опция тези хора да бъдат показани, Народното събрание да ги изслуша и да се вземат решения. Няма на никое място в света обществено разискване кои би трябвало да бъдат министрите ", уточни Василев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР