Изказването на руския депутат Пьотр Толстой е нагло, недопустимо, неприемливо

...
Изказването на руския депутат Пьотр Толстой е нагло, недопустимо, неприемливо
Коментари Харесай

Запрянов за изказването на руски депутат: Недопустимо и нагло! Няма военна заплаха за България

Изказването на съветския народен представител Пьотр Толстой е безочливо, неприемливо, недопустимо и не кореспондира с интернационалното право и естествените връзки сред страни.

Такова мнение изрази зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов в утринния блок на Нова телевизия.

„ Не го одобряваме като директна военна опасност, само че го оценяваме невъзмутимо и би трябвало да го имаме поради. Това изявление е признак за мисленето в близкото обграждане на Путин и по какъв начин тези хора напълно безгрижно считат военния инструмент като средство за неоимперски упоритости и по този начин безгрижно приказват за война против страни, които са членки на НАТО. Българите да са спокойни, няма военна опасност за страната ни. Не бива да се връзваме на пропагандните внушения на Толстой ”, изясни Запрянов.

Той посочи, че на срещата на високо ниво във Вилнюс, изрично било казано, че НАТО ще отговори съкрушително против всякаква експанзия към неговата територия.

„ Вече имаме районни проекти. На територията на страната има многонационална бойна група с рамкова страна Италия, която преди няколко седмици организира обучение и сподели подготвеност да нарасне до бригада. При вероятно нахлуване на територията на България се знае в границите на какъв брой дни кои сили и от кое място ще дойдат. Мисля, че тези пропагандни изявления на политици, като господин Толстой, целят на първо място да внушат боязън. Да разколебаят популацията в България и в Румъния и да активизират техни проксите да оказват опозиция на помощта, която оказваме на Украйна ”, сподели още Запрянов.

Той разяснява и изявлението на Толстой, който съобщи, че страната ни е заселена с доста съветски жители, които при един спор ще бъдат задействани от съветските служби.

„ От позиция на дилемите на Министерството на защитата, ние нямаме отношение към този въпрос. Органите на сигурността правят съответни мониторинги. България е демократична страна и тя почита достолепието и свободата на всички жители, които обитават на нашата територия. Всички, които са лоялни към законите на страната, са добре пристигнали и като туристи, и като пребиваващи ”, добави още зам.-министърът на защитата.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР