Изказването на президента Румен Радев по повод казаното от премиера

...
Изказването на президента Румен Радев по повод казаното от премиера
Коментари Харесай

Ал. Маринов: Радев е човек, който не премълчава, а Борисов направи груба политическа грешка

Изказването на президента Румен Радев във връзка казаното от премиера Бойко Борисов в телевизионно изявление е типична илюстрация на националната сентенция: „ Каквото повикало - такова се обадило “. Това сподели за предаването „ 12+3 “ по „ Хоризонт “ политологът проф. Александър Маринов:
Вчера министър-председателят направи груба политическа неточност и постъпи безогледно за следващ път. Досега в никакъв случай Радев не е почнал пръв, само че в никакъв случай не е оставял без последствия нападки против него. Премиерът сбърка двойно, тъй като, първо, сподели една неистина -  Иво Христов не е бил на такава позиция в телевизия, притежавана от Пеевски. Това е добре известно и, в случай че министър-председателят не е в положение да се осведоми преди да приказва, това е в  негов минус. Второ, в действителност има много подозрения и обществени изказвания за непосредственост сред Пеевски и Борисов. Това е втората страна на непредпазливостта.

Маринов ясно разграничи държанието на министър-председателя, който „ упреквал “ в телевизионното изявление, до момента в който президентът „ задавал въпроси “:

Той пита, може отговорът  да е позитивен, може да е негативен!

Напрежението сред двамата ще продължава да ескалира, в случай че този жанр на държание от страна на Борисов и неговите доближени продължи, подчертава ученият.

Радев в никакъв случай не е почнал пръв личен конфликт акцентира той:

Всеки път, когато те се опитат да го атакуван, се потвърждава, че Радев е подобен човек, който не премълчава. Може би са привикнали по различен метод - с други президенти и с други и политически. Радев не остава задължен! Ако те не престават, оттук насетне ще имат съответния отговор. Това е моята прогноза 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР