Изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия беше непремерено и неприемливо.

...
Изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия беше непремерено и неприемливо.
Коментари Харесай

Захариева: Изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия е неприемливо

Изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия беше непремерено и недопустимо. За страдание по време на март месец, най-тежкият месец, на всички места в света и в Европа в това число и в България се видяха форми на расизъм. Но не е задоволително тези сигнали да идват от политици. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева в отговор на изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия, който сподели, че българи и румънци са внесли ковид в района, съобщи БГНЕС.
Нормален е страхът на хората, само че не трябва той да се подклажда от политиците. Вирусът не знае нито граници, нито националности. Така че е недопустимо изказването, още повече,че българите там способстват доста съществено за стопанската система в района. Такива изявления са неприемливи и не трябва да се позволяват, добави Захариева.
Има изявления, за които човек бързо схваща, че съжалява, че ги е направил. В този случай е доста рисково да се приказва за виновност и да се трансферира виновност върху някого, съобщи от своя страна немският външен министър Хайко Маас. Това са полемики, които се водят и в Германия, и би трябвало да внимаваме да не наливаме масло в огъня на сходни трендове в политиката, добави Маас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР