Изказването на Мария Захарова, заплахите й, са просто нервна реакция

...
Изказването на Мария Захарова, заплахите й, са просто нервна реакция
Коментари Харесай

Военният министър: Заплахите на Захарова са просто нервна реакция

Изказването на Мария Захарова, заканите й, са просто нервна реакция на това, че ние дадохме позволение единствено за Сергей Лавров да премине през въздушното ни пространство. Трудно ми е да се показва какви ответни наказания Русия може да ни наложи, откакто никой политик не върви Русия. 

Това разяснява пред Нова тв военният министър Тодор Тагарев.

С тези 800 млн. лева повече пари за защита в бюджета за следващата година ще достигнем проекта от 2018 година за 2% от Брутният вътрешен продукт, което към този момент се преглежда като най-малко, а не като цел за постигане за обезпечаване на отбранителни качества в сегашната среда за сигурност, разяснява той.

Румъния към този момент отиде на 2,5% от Брутният вътрешен продукт, Балгийските страни повече от това, Полша към този момент задминава 4% като разноски за защита. Румъния доста скоро ще има към този момент 40 самолета F16 втора употреба. По-интересното е, че Румъния към този момент потегли към придобиване на F 35, т.е. военните разноски зависят от чувството за опасността от политическата класа. Но колкото и да се заделя, ние постоянно разчитаме и на съюзните качества възможния агресор да бъде възпрян, т.е. да не си и помисля да прояви експанзия, само че в случай че въпреки всичко я прояви, да се подсигурява сигурността на Източния фланг, каквато е и нашата политика. С тези пари, които в този момент даваме, започваме да модернизираме основна част от нашата войска, тъй че тя да може да работи дружно с нашите съдружници, когато се наложи, а в това време да тренира, разяснява той.

Приоритет сега са 3Д радарите за наблюдаване и локация, системите за противонвъздушна и противоракетна защита, системи за противокорабни комплекси. В момента имаме остарели руски мостри като радари, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР