Изкарвам си мандата и давам път на младите, заяви Борисов

...
Изкарвам си мандата и давам път на младите, заяви Борисов
Коментари Харесай

Борисов няма да подава оставка при загуба на 26 май. Това ще е денят Х за Цветанов

" Изкарвам си мандата и давам път на младите ", съобщи Борисов в " Панорама " на Българска национална телевизия

© Юлия Лазарова " Само ГЕРБ клати властта. В момента външнополитически сме толкоз значими и за Европа, и за Америка, и за Русия и за Китай. Българска социалистическа партия не са ми проблем. Проблемът ми е ГЕРБ и това, което ние си вършим в ГЕРБ. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия в петък вечерта. Борисов се закани да работи " брутално " против всеки, който е забъркан в свадите с евтините жилища и къщите за посетители. При възможна загуба на ГЕРБ на идните европейски избори обаче не има намерение да подава оставка.

" Нека минат изборите, да не ги смущавам в този момент "

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък " Всеки не мислил с главата си или поддал се на манталитета си, или решил, че всичко му е разрешено, ще си понесе най-тежкото наказване и отговорност. Защото подаването на оставки и махането от всички държавни постове на десетки хора сега е половината от работата ", съобщи Борисов и подсигурява, че " няма да остане ненаказан човек ". " Или ще върнат парите, или ще им бъдат иззети, а тези, които са злоупотребили, ще им се търси наказателна отговорност ", увери той. Борисов назова " тарикати " тези, които са се възползвали от европейската стратегия и са построили къщи за посетители, само че не ги употребяват по предопределение. И се закани да работи " брутално " със забърканите в имотните кавги.

Премиерът загатна, че сходни разкрития може да има и за кметове на ГЕРБ. " Не на всички места кметовете се оправят по този начин, както желая. Надали и всичките са доста, тъй като знам какво Министерство на вътрешните работи работи по тях ", сподели Борисов.И добави: " Нека минат изборите, да не ги смущавам в този момент. "

Той благодари на медиите, които със " своите следствия посочили доста недъзи ", само че съобщи, че не приема изказванията, че това е диагноза за властта и ГЕРБ.

Ако им ходех на посетители, щях да съм взел по-рано ограничения

Единствената му неточност била, че нито един път не отишъл на посетители на собствен министър, сътрудник или кмет. " Ако бях отишъл да видя, несъмнено щях да взема доста по-рано ограничения ", сподели Борисов. " Аз съм се родил, пребивавам и ще пребивавам в къщата си в Банкя. На всички президенти им върша за стотици хиляди поправки. Аз не съм разрешил един лев да се даде там, където аз населявам ", съобщи министър председателят. И добави: " Не одобрявам, че това е диагноза за цялата власт. При мен един си направил апартамент с асансьор. Другите, които желаят да идват и са били доста пъти на власт, са вземали здания с асансьори, с доста, доста асансьори вътре ", сподели Борисов и даде образец с някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев. " При него къща за посетители, повдигнато обвиняване,100 хиляди лв. гаранция. Нашите съперници - три къщи за посетители, обаче те споделят, че това не е нищо ".

По думите му всичко хубаво, което се е случило в страната през последните 10 години, е направено от ГЕРБ. " Те не могат да боядисат това, което ние сме построили. И внезапно да ми сложат етикет поради няколко индивида, които са решили че би трябвало да излязат богати от политиката, или не са си решили стъпките, ние тази партия, направила толкоз доста неща, да носим отговорност, няма да го бъде. Ние знаем, че другите са маскари, единствено че нашите гласоподаватели желаят от нас да бъдем чисти и по тази причина се деля с толкоз доста хора ", сподели Борисов.

26 май - денят Х за Цветанов

По мотив политическата орис на Цветан Цветанов, който напусна председателското място в парламентарната група на ГЕРБ поради закупен апартамент на занижена цена, само че резервира поста си на зам.-председател на партията, Борисов сподели, че " го обича като дете ", тъй като бил доста години около него. " Като министър си заложи главата против военното крило на " Хизбула " и с " Наглите ". Но за такива случаи ние имаме една доста хубава българска сентенция за лъжицата катран в кацата с мед. Той тъкмо това направи. От човек, който имаше извънреден престиж след мен в партията, с това нещо той просто заличи всичко положително, което е направи, сподели Борисов. Той даде да се разбере, че дефинитивно политическата орис на до неотдавна втория човек в партията ще се реши на евровота. " Има един ден в годината - амнистия се споделя, и в този момент той е 26 май. Ще забележим нашите гласоподаватели дали ще ни простят ".

Като Тодор Живков и Сакскобургготски

Дори и ГЕРБ да загуби евроизборите обаче, Борисов не има намерение да подава оставка. " Няма да подам оставка, тъй като от другата страна няма нищо. Вие видяхте за една листа по какъв начин се биха какъв да е втори, какъв да е трети. Ами в случай че би трябвало да вършат държавно управление? Те първо с президента ще се изпоядат кои от неговите хора да станат министри. Те се ненавиждат там един различен ", разяснява Борисов във връзка с Българска социалистическа партия, за която последните социологически изследвания демонстрират към този момент дребна преднина пред ГЕРБ за изборите в края на месеца. Премиерът желал да си изкара мандата, с цел да може през това време да направи и нужните промени в партията.

На въпрос дали го е боязън от това българите да спрат да го харесват той отговори, че за разлика от доста други политици, той е бил при Тодор Живков, когато е паднал от власт. " И цялата партия, настояща Българска социалистическа партия, които 30 години са му целували ръцете и краката, се бяха изпокрили и не смееха да отидат при него. Беше ми любопитно да видя по какъв начин живее един човек, който е управлявал 30 година И какво му се случва. После имах опция да виждам и възхода на царя, и по какъв начин падна. Един общински консултант не можа да избере в София, в град, в който един милион го посрещнаха на " Орлов мост ". Български политик в историята приживе няма утвърден. Така че за разлика от другите, аз знам изхода. Но няма да позволи да си отидем като маскари ", сподели Борисов. И даде обещание: " Изкарвам си мандата, връщам се в партията и ще дам път на доста младежи. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР