Изискванията за ваксиниране, преболедуване или тест няма да важат за

...
Изискванията за ваксиниране, преболедуване или тест няма да важат за
Коментари Харесай

СOVID сертификатът отпада за деца под 18 години

Изискванията за имунизиране, преболедуване или тест няма да важат за лицата до 18 година, а не както в началото бе оповестено - за деца до 12 г. Това излиза наяве от думите на здравния министър доктор.

От 21 октомври в цялата страна влиза условие за зелен документ за съвсем всички действия на закрито. Зелен документ се издава при цялостен имунизационен курс, преболедуване или отрицателен PCR и антигенен тест.

„ Ситуацията е сериозна. Народът ни е изправен пред голямо тестване, като множеството хора не си дават сметка за мащаба на бедствието. Вчера и през днешния ден имаме по 5000 новозаразени. От тези 10 000, към 1000-1500 ще са в болница в другата седмица. От сегашните хора в болница, всеки седми умира “, сподели Кацаров в ефира на bTV.

„ Ако продължаваме да настаняваме по 1000 души в болница всеки ден, до 10 дни ще изчерпаме потенциала на система. Това е обстановката в страната. Изключително тежка е “, добави здравният министър Кацаров.

„ Тези ограничения ще важат до момента в който не преценим, че дават резултат. Ако не дават, ще се мине към идната мярка “, уточни той. По думите му другата опция за справяне със болестта е цялостен локдаун. Ако ограниченията със зеления документ не оказват помощ, ще бъде въведен и подобен.
Здравният министър добави, че наличието на антитела не се приема за съществуване на имунитет по целия свят. „ Давността на документ ите за преболедуване е такава, тъй като учените са споделили по този начин. Това не е политическо решение “, сподели Кацаров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР