Изискванията за мощност за зареждане на електроколите е предизвикателство за

...
Изискванията за мощност за зареждане на електроколите е предизвикателство за
Коментари Харесай

Умно приложение за евтино зареждане на електроколи - видео

Изискванията за мощ за зареждане на електроколите е предизвикателство за електрическата мрежа. Зареждането на електрическа кола изразходва до 100 киловатчаса електрическа енергия. Това е повече от потреблението на лампа с нажежаема жичка за една година. Ако доста електрически коли се зареждат по едно и също време, електрическите мрежи бързо доближават рестриктивните мерки на потенциала си, което може да докара до спиране на зареждането.

Ето за какво Федералната мрежова организация желае да лимитира електричеството при зареждане. Вместо на нормиране на електричеството, стартъп от Хамбург с име Rabot Charge разчита на изкуствен интелект, с цел да насърчи щадящо мрежата ползване на електричество. Идеята е притежателите на електро коли да зареждат, когато има задоволителен или непотребен потенциал в електрическата мрежа. Това нормално се случва през нощта или когато има мощен вятър.

„ Електричеството е скъпо и всеки желае да пести. Ето за какво ние предлагаме електрическа енергия на динамични цени или цени в действително време от електроенергийната борса. Те са основани на търсене и предложение, и постоянно падат под закрепените цени на електрическата енергия на стандартните цени в течение на на деня. Просто тъй като има повече електричество от нужното. Това значи, че в случай че зареждате на ниска цена, нормално зареждате по метод, който е добър за мрежата “, изяснява Ян Рабе, физик и създател на Rabot Charge.



Със своята концепция Rabot Charge убива три заека с един патрон - комфортно за мрежата, на ниска цена и екологично зареждане. За задачата стартъпът автоматизирано следи борсовите цени на електрическата енергия. Ако те паднат, приложението автоматизирано стартира процеса на зареждане в границите на авансово избран времеви прозорец. За стартъпа отиват 20 % от спестените разноски за електрическа енергия като такса за услугата.

„ Потребителите не поемат риск с цените на електрическата енергия на борсата “ - споделя Рабе - „ От една страна заради прекъсването на зареждане при високите цени на електрическата енергия, а въпреки това, тъй като борсовите цени на електрическата енергия постоянно са по-ниски от закрепените цени. “
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР