Изискванията ще важат за превозните средства от категории D1, D1Е,

...
Изискванията ще важат за превозните средства от категории D1, D1Е,
Коментари Харесай

Крути Мерки! Люта Глоба, Ако Се Возиш Без Колан В Автобуса!

Изискванията ще важат за транспортните средства от категории D1, D1Е, D или DE.

Предвиждат се и санкции. С санкция или с имуществена глоба от 3000 лв. ще се санкционира лице, което разпореди или допусне осъществяването на транспорти на пасажери с моторно транспортно средство, за което се изисква да е оборудвано с предпазни колани и то не е оборудвано или не е спазен откритият ред за това.

Със същата глоба се санкционира и лице, което разпореди или допусне осъществяването на транспорти на пасажери с моторно транспортно средство, за което се изисква да е оборудвано с видеорегистратор и то не е оборудвано.

Ще се санкционира с санкция или с имуществена глоба от 1500 лв. транспортьор, който не съблюдава условията за предпазване на записите от видеорегистраторите на моторните транспортни средства.

50 лева ще е санкцията за пасажерите, в случай че не поставят колан в рейсовете, посочи пък пред публицисти националният представител от ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на Комисията по превоз Станислав Иванов.

" Коланите ще работят във всички случаи, когато линиите са над 30 км. еднопосочно, когато имаме транспорт на деца и възпитаници. Това е задължението. В останалите случаи, които касаят градския превоз, главно няма да се постанова, както и сега не се постанова да се употребяват колани ", посочи той.

В претекстовете към предлагането се показва, че към в този момент настоящата нормативна уредба e планувано пасажерите и лидерът да употребяват предпазни колани в транспортните средства, които са оборудвани с такива.

За измененията се приказва от дълго време, само че тематиката стана изключително настояща след жестоката злополука край Своге, при която в рейс починаха 17 души, а двайсетина бяха ранени. Според някои специалисти обаче, в избрани обстановки, коланите могат и да попречат за изваждането на потърпевши хора. Например при злополуката в река Лим преди години, при която починаха 12 деца, можело да няма оживели, в случай че всички са били с колани.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР