Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин“. Това заяви

...
Изискванията към отбранителната индустрия нарастват благодарение на Путин“. Това заяви
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Военната индустрия процъфтява заради Путин

„ Изискванията към отбранителната промишленост нарастват с помощта на Путин “ . Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев . Той участва във форума „ Нарастващи потребности от поддръжка на отбранителната промишленост и благоприятни условия за нововъведения " София Тех Парк.

„ Необходимо е бързо развиване и внедряване на нови артикули, както и огромно произвеждане. Това дава благоприятни условия за развиване на българската промишленост, тя към този момент има прелестни вероятности “, акцентира Тагарев.

Министърът разяснява и шпионския скандал в ГДБОП и арестувания чиновник.



„ Няма специфична инспекция за случая от през вчерашния ден, това е нормална интервенция на службите, надлежно със законите. Трябва да се тормозим от враждебното въздействие в нашата страна, има сили, които влагат запаси в това “, сподели той.

На въпрос по отношение на темповете на рационализация на българската войска , Тодор Тагарев обърна внимание на бюджета за защита. Той означи, че последователно пораства бюджета за защита, като стратегиите за вложения имат 15 милиарда лв. заложени и към този момент 9 са част от стратегиите за самолети, бойни машини, радари и кораби.

Министърът на защитата приключи като разяснява значимите аспекти от разискванията на форума и в частност многонационалните формати за закупуване на въоръжение: „ На форума през днешния ден обсъждахме обширно присъединяване на България в многонационални формати. Ние към този момент ставаме част от това. Едно е страна сама закупува въоръжение, а друго няколко страни да се обединят, размерът става доста по-голям и цената по-малка. Така участваме за самодейността за Европейски небесен щит ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР