Изискването учителите да проверяват за бомби и взривни устройства не

...
Изискването учителите да проверяват за бомби и взривни устройства не
Коментари Харесай

Синдикат „Образование“: Абсурдно е учители да проверяват за бомби

Изискването учителите да ревизират за бомби и взривни устройства не кореспондира с техните компетентности и е неуместно да носят отговорности при взимане на сходни решения.

Това се споделя с позиция на Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, изпратена до медиите. Не е възможно постройките на просветителните институции да се третират по друг метод в съпоставяне със постройка на съд, прокуратура или на някоя друга социална институция. Настояваме министърът на вътрешните работи да уточни протокола и да спре със заканите към учители за възможни наказания и отговорности, гласи още текстът.

Според синдикатаполицията се държи безпределно несъответстващо и нееднозначно при осъществяване на протоколите за отбрана от терористична опасност в другите просветителни институции. Оттам показват, че през вчерашния ден при аналогични обстановки в две столични училищаполицаи са взели разнообразни решения. По поводсъставените през вчерашния ден актове за спиране на образователни занятия по самодейност на министъра на вътрешните работисиндикатът упорства за незабавна анулация на тези актове.

Ако министър Демерджиев не ги анулира и не спре с прехвърлянето на отговорности от служители на реда към учители, профсъюз „ Образование “ ще изиска неотложно оставката на министъра на вътрешните работи, се споделя още в тяхната позиция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР