Изхвърлянето на Цветан Цветанов отвори пробойни в дисциплинираното тяло на

...
Изхвърлянето на Цветан Цветанов отвори пробойни в дисциплинираното тяло на
Коментари Харесай

“Течът" на кадри в ГЕРБ след раздялата с Цветанов не спира

Изхвърлянето на Цветан Цветанов отвори пробойни в дисциплинираното тяло на ГЕРБ. През тях настана мощно приключване - както на фрагменти, по този начин и на упоритости. Доброжелателите на партията разясняват, че това е “проветряване ” след ерата " Цветанов ", критиците - че просто във вакуума текат опити за разбъркване на лица, само че няма да има основна смяна.

Отказът на кметовете Иван Тотев и Пламен Стоилов (Пловдив и Русе) от нов мандат към този момент е необятно прочут, само че отводи текат и в йерархията надолу. Дългогодишният столичен консултант Орлин Алексиев се отхвърли от продължение на кариерата си. Изтъкнатият от него претекст е “нови планове ”. Алексиев, който влезе в Столичната община на изборите през 2007 година, бе една от най-важните фигури в СОС като началник на комисията по финанси и на общинския приватизационен фонд, а също и като представител в Общинска банка.

И различен важен общинар от ГЕРБ, само че в Бургас, се отдръпна - Димитър Людиев. Той оглавяваше комисията по благосъстоятелност и стопанство в локалния парламент, а до неотдавна бе спряган за сигурен лидер на новата листа. Людиев също като Алексиев си има развъртян бизнес - занимава се с хлебарство. Отказаха се и по-малко известните бургаски съветници Панайот Жечков и Петя Гънева.

Според медийни изявления предстоят още промени в двата града. Сайтът “Офнюз ” твърди, че някогашният началник на Столичния общински съвет Андрей Иванов няма да е в листата. През 2012 година той бе забъркан от водача на РЗС Яне Янев в скандал с непозволено  придобити парцели. Проверките не откриха нередности, само че Иванов бе забъркван и в други неприятни истории. “Офнюз ” твърди, че още един воин от кавги - Орлин Иванов, няма да откри място в болшинството зад Йорданка Фандъкова, в случай че тя отново стане кмет. Орлин Иванов е в локалната власт още от времето на Софиянски. Според бургаски медии пък ръководителят на локалния Общински съвет Константин Луков също няма да попадне в листата.

Отводи си направиха значими за локалната власт съветници и в по-малки градове, като все персоналният бизнес е посочената причина. Така да вземем за пример Йордан Димитров от Дупница се отхвърли, тъй като имал задължения с цеха си за железни произведения.

 

МАНЕВРИ

В ход са и други забавни процеси в партията. Структурата в Добрич се кани да скочи крепко на кмета Йордан Йорданов, който, въпреки повдигнат през 2015 година от Република България, бе няколко пъти приласкаван от Цветанов. В неделя стана ясно, че за Добрич ще се състезава Надежда Петкова, някогашен зам.- кмет.  Градоначалникът на Благоевград Атанас Камбитов, също непосредствен до Цветанов, не е сигурна номинация, въпреки да бе посочен от актива в града.

 

ИНТРИГИ ВЛЯВО

Мая Манолова ще разгласи кандидатурата си за кмет на София на 4 септември, съобщи DarikNews.  Тя ще бъде издигната от предприемчив комитет, само че столичната организация на социалистите има подготвеност да поддържа Манолова, твърди изданието. То се базира на свои източници от " Позитано " 20, съгласно които разговорите с омбудсмана са водени от ръководителя на БСП-София Калоян Паргов.



Самата Манолова не е оповестила публично решението си, само че е показателно, че преди дни разгласява доклад за 4-те си години досега на поста на публичен бранител.  

Междувременно в Пазарджик Българска социалистическа партия към този момент взе решение да поддържа самостоятелен претендент.  Там алените ще заложат на бизнесмена Благо Солов. Другият номиниран бе Арлин Антонов, някогашен началник на контраразузнаването.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР