Изходът от такъв тип кризи и намирането на компромис може

...
Изходът от такъв тип кризи и намирането на компромис може
Коментари Харесай

Панчугов: Колкото по-публични са разговорите, толкова повече ще затъваме в окопите

Изходът от подобен вид рецесии и намирането на компромис може да бъде реализирано само и единствено скрито. Това съобщи в изявление за БГНЕС политологът Христо Панчугов, учител в Нов български университет.

Според него няма нищо добре премислено от страна на партиите в създалата се обстановка, в която към този момент втори ден не можем да изберем ръководител на 48 Народно заседание.

„ Партиите имат потребност от форума на парламентарната институция, с цел да могат да реализират най-малко обикновена връзка със своите гласоподаватели, да могат да показват на българското общество концепциите си за политическо развиване, само че в същото време са неспособни на обикновен акт на консенсус, с цел да може това Народно заседание да стартира работа. Тези партии към този момент са оттатък всевъзможен разсъдък “, безапелационен е Панчугов.

Според него виждаме партиите, които продължиха линията на радикализация, линията на разрушенията и линията на диалог с техните си партийни ядра.

„ Това вреди на всички политически обединения сега, с изключение може би на „ Възраждане “. Само те печелят нещо от това антисистемно държание. Те са най-малките участници в тази скица за положително или неприятно “, акцентира политологът.

Той уточни, че изходът от подобен вид рецесии и намирането на компромис в теорията на договарянията твърди, че може да бъде реализирано само и единствено скрито.

„ Колкото по-публични са диалозите, толкоз повече ще виждаме затъване в окопите, а не излизане от тях. В този смисъл това, което ще се случи за следващ път е обществена поръчка на позиции, които към този момент знаем “, съобщи Панчугов.

Той въпреки всичко не изключва да забележим и появяването на нов вид водачество, което да наложи някакъв консенсус в тази безумна обстановка, основана без никаква цел.

Политологът съобщи, че освен страхът от вдишване на отговорност е причина за сегашните дейности на партиите. „ Не страхът, а убедеността, че това опълчване им носи нещо. Това са политически обединения, които са почнали да изчерпват своя смисъл. Те са се вкопчили в единственото, което познават – радикализацията и опълчването. Те не могат да излязат от това, тъй като ще остане нищо. Ситуацията постанова диалог всъщност и по наличие на бъдещите политики, който явно е неосъществим. В този смисъл държанието на конфликт и борби е единственото, което партиите имат разполагаем сега – за положително или за неприятно. По-скоро за неприятно “, сподели Панчугов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР