Изгубил съзнание по време на разходкаЗападът обвини Кремъл за смъртта

...
Изгубил съзнание по време на разходкаЗападът обвини Кремъл за смъртта
Коментари Харесай

Навални издъхна в колония в руския Далечен север

Изгубил схващане по време на разходка
Западът упрекна Кремъл за гибелта му

Руският опозиционер Алексей Навални умря в затвор в съветския Далечен север, където излежаваше 19-годишна присъда за екстремизъм. Това заяви през днешния ден съветската Федерална работа да осъществяване на наказванията (ФСИН).

„ На 16 февруари 2024 година в наказателна колония №3 наказаният Навални А. А. след разходка се почувствал зле, като съвсем незабавно изгубил схващане. Незабавно дойде медицинският личен състав на институцията, беше извикан екип на Бърза помощ.

Бяха извършени всички нужни реанимационни дейности, които не дадоха позитивни резултати. Лекарите от Бърза помощ установяваха гибелта на наказания. Причините за гибелта са в развой на определяне “,се показва в известието на ФСИН.

По неофициални данни гибелта му е породена от тромб.

47-годишният Навални бе изместен през декември м.г. в наказателна колония „ със специфичен режим “ (най-строгото равнище в Русия), намираща се в град Харп в Ямало-Ненецки самостоятелен окръг, на към над Северния полярен кръг и на към 1900 км от Москва.

„ Смъртта му в съветски затвор и фиксацията и страхът от един човек ясно демонстрират слабостта и прогнилостта в сърцето на системата, която Путин е построил. Русия е виновна за това “, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

„ За своите идеали Навални пожертва най-скъпото. За Европейски Съюз отговорността за неговата трагична гибел е напълно на съветския режим “, напис в Х ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.

„ Навални заплати с живота си за своята опозиция против потисническа система. Смъртта му в наказателна колония ни припомня за действителността на режима на Владимир Путин “, уточни френският външен министър Стефан Сежурне.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР