Изгубихме ли се в прехода? Този въпрос отправи президентът Румен

...
Изгубихме ли се в прехода? Този въпрос отправи президентът Румен
Коментари Харесай

Румен Радев разкритикува предизборното раздаване на пари без политики

Изгубихме ли се в прехода? Този въпрос насочи президентът Румен Радев по време на конференция, отдадена на 25-годишнината на фондация " Фридрих Еберт " . Тема на полемиката е 30 години преход.

" Отбелязваме една богата история. Отбелязваме 30 години промени ", регистрира Радев. У нас този интервал го назоваваме преход и този преход е засегнал не едно потомство, по думите на президента.

Според президента през тези години сме съумели да свършим не малко, а като главен образец даде това, че сме приели демократична Конституция. Икономическите промени, по думите на Румен Радев, ни придвижили към пазарна стопанска система. Постигнали сме две стратегически цели на страната - участието в Европейски Съюз и НАТО. Целият този развой е обвързван с едни дълбоки публично политически процеси . Преходът обаче се оказал многовекторен развой , съгласно президента.

Защо 30 години по-късно България продължава да се топи, попита обаче президентът, който желае да знае за какво сме в дълбока демографска рецесия.

Защо не постигнахме висок резистентен стопански напредък , пита още президентът. Свикнахме да търсим отговорите на тези въпроси в пространството на цифрите, сподели още той, само че акцентира, че каквито и пари да раздаваме, изключително преди избори, ние няма да реализираме мечтаната цел, тъй като тя зависи най-много от политическата среда . Когато властта се отнемала от народа и се концентрира в стеснен кръг хора , този кръг измествал целите от практикуване на власт с изгода на народа в персонална изгода.

Президентът изиска овластяване на българските жители . Имаме ли действително разделяне на управляващите, попита Румен Радев. Според него Народното събрание е подвластен от държавното управление и не може да го управлява, а парламентарният надзор е фиктивен.

Когато се задушава свободата на словото, се задушава и гласът на жителите , предизвести президентът. Когато ръководството ставало непрозрачно, когато публичните поръчки били официални, жителите губели доверие в ръководството . Той желае отчетни и виновни институции, желае гражданското общество да взе участие във вземането на решенията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР