Изгубено през годините интервю на BBC с Банкси може би

...
Изгубено през годините интервю на BBC с Банкси може би
Коментари Харесай

Кой е Банкси? 20-годишно интервю разкрива тайната самоличност на художника

Изгубено през годините изявление на BBC с Банкси може би крие ключа към тайната идентичност на художника.

В записа от 2003 година репортерът на английската медия Найджъл Уенч го пита дали се споделя " Робърт Банкс ", а художникът дава отговор: " Роби ".

Цялото изявление може да се чуе по BBC Sounds в подкаста The Banksy Story.

След откриването на записа беше особено основан бонус епизод на подкаста.

В него Банкси съпоставя метода си към изкуството, който включва изработването на графити под прикритие с висока скорост, с приготвянето на храна в микровълнова фурна.

" Бързо е ", споделя художникът от Бристол и прибавя: " Искам да го направя и да приключа. "

Това е едно от първите известни радиоинтервюта с художника, който постоянно е определян от пресата като " тайнствен " и " загадъчен ".

Истинската идентичност на Банкси в никакъв случай не е била разкривана, само че изявлението дава на почитателите му, измежду които има доста известни персони, необичаен късмет да чуят гласа му.

През лятото на 2003 година художникът, който по това време е на 20 години, беседва с Уенч, някогашен сътрудник BBC, във връзка откриването на изложбата на Банкси " Turf War " в Източен Лондон.

Редактирана версия е излъчена през юли същата година в програмата PM на BBC. Не всички материали обаче са употребявани.

Много години по-късно Уенч слуша подкаста The Banksy Story и това го подтиква да възвърне цялото изявление на минидиск в дома си.

Неизвестните до момента материали включват отбраната на Банкси на вандализма като изкуство. " Не съм тук, с цел да се оправдавам за това ", споделя той.

" Това е по-бърз метод да изразиш мнението си, нали? По същия метод, по който майка ми приготвяше неделно печено всяка неделя и споделяше: " лишава часове да го направиш, минути да го изядеш ". А в наши дни тя яде ястия от микровълнова фурна за един човек и наподобява доста по-щастлива. Всъщност и аз подобавам по същия метод към изкуството. "

Когато го подтикват да отговори на въпроса дали графитите са вандализъм и противозаконни, Банкси има следния съвет към хората:

" Излезте на открито! Разрушавайте нещата! Забавлявайте се! ", споделя той и прибавя, че други хора могат да трансформират творбата ви или даже да се отърват от нея.

Банкси става прочут с поредност от графити, които се появяват по здания в цялата страна и се отличават със сатирични претекстове.

Той е един от най-известните художници в света, само че все пак избира да резервира самоличността си, най-малко публично, незнайна.

През 2018 година той смая света на изкуството, когато картината му " Момиче с балон " се " самоунищожи " в Лондон, незабавно откакто беше продадена на търг.

Първоначално картината е нарисувана с образец на стена в Източен Лондон и е безпределно възпроизвеждана, трансформирайки се в едно от най-известните изображения на Банкси, добавя BBC.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР