Изграждането на завода за електромобили в Ловеч вече е стартирало,

...
Изграждането на завода за електромобили в Ловеч вече е стартирало,
Коментари Харесай

Българският електромобил е все по-близо, кога излизат първит...

Изграждането на завода за електрически автомобили в Ловеч към този момент е стартирало, това разгласи публично Любомир Станиславов, изпълнителен шеф на компанията „ Next.e.Go България “ и „ Аутомотив Клъстер България “. Според информацията това значи, че същинското произвеждане на електрически автомобили ще започне до края на идната година.

Концепцията зад новия цех за електрически автомобили на немската компания Next.e.Go е да се създават коли от напълно градски вид, които да могат да изминават до 200 км с едно зареждане. Прототипният модел пък беше показан още предходната година. Πpи дocтигaнe нa пълeн кaпaцитeт нa зaвoдa нa вceки 15 мин. щe бъдe пpoизвeждaн пo eдин aвтoмoбил. У нас ще създава моделът E.GO Life, в Cross и Sport модели.

Макар да има амбициозни проекти за бъдещето, немският стартъп e.Go към този момент създава един-единствен модел. Това е дребният Life, който компанията разказва като " идеалната втора градска кола ". Философията на компанията е да се придържа към
дребни акумулатори, които са доста по-евтини.
Моделът, с който ще дебютира и родния цех в Ловеч - Life, е 4-местен, с дължина 3,35 м и ширина 1,75 м. За съпоставяне Smart ForTwo (двуместен) е дълъг 2,70 м, Toyota Aygo е дълга 3,47 м, а VW Up е с дължина 3,55 м. Life тежи малко над 1,2 тона, което е положително достижение за електричка и е безусловно същата маса като малко по-големия e-up на VW. 

В момента на уеб страницата на компанията откриваме единствено модела Life 60, който се задвижва от електромотор с непрекъсната мощ от 40 к.с. Това разрешава относително пъргаво тръгване на светофара (0-50 км/ч за 4,3 секунди), само че оптималната скорост е едвам 120 км/ч. Малката литиево-йонна батерия има потенциал от 21,5 кВтч. Приблизително толкоз имаше първото потомство Nissan Leaf при дебюта си преди 10 години, както и първото потомство VW  e-up, което е известно у нас около единствената услуга за споделени електрически автомобили.

Докато настоящият модел Life 60 изминава към 170 км с едно зареждане, то
модификацията 70, която ще се сглобява у нас,
ще предложи до 200 км в идеални условия с едно зареждане. За да се реализира ниската и налична цена обаче, няма да бъде налична опцията за бързо зареждане. Това значи, че Life зарежда батерията си до 95% от елементарен контакт за към 9,6 часа, а от контакт вид 2 - за 5,7 часа.

Интериорът е надалеч от впечатляващ, само че задачата на немската компания е да сътвори електрически автомобил, който може да бъде наличен в цяла Европа. Материалите са най-вече пластмаса, а в центъра на таблото откриваме 6,75-инчов сензорен екран, като системата поддържа синхронизация с Apple CarPlay и Android Auto. Аудиосистемата разчита на четири представителя. Налични са три режима на ръководство - Eco, Comfort и Sport, както и помощник за тръгване по надолнище. Налична е алтернатива и за отопляеми седалки и предно стъкло, въпреки, че при електрически автомобил с толкоз дребна батерия, сходни системи постоянно смъкват в допълнение вероятния пробег. 

Важно да се означи, е че
компанията към този момент приема предварителни поръчки за още няколко модела,
в това число e.wave X, който ще бъде с 250 км пробег и значително ще предложи доста по-екстравагантна и съвременна визия, както интериорно, по този начин и извън. Акцент от компанията поставят върху 23 инчовия двоен екран пред водача, който свикнахме да виждаме в редица скъпи модели. 

Заводът в Ловеч няма да бъде просто място, на което моделите на немската компания ще се сглобяват. Всички основни съставни елементи ще се създават на място, като само батериите и седалките ще идват от външни снабдители. Всички модели на e.GO са основани на издръжливата алуминиева рамка по технологията space frame и са направени от възобновими полимерни материали. Tози метод отстрани потребността от обичайните цехове за боядисване, което разрешава по-екологична и стопански устойчива система за произвеждане. По този метод e.GO Mobile ще революционизира производството в автомобилната индустрия, като сведе до най-малко екологичния си отпечатък и увеличи финансовата си успеваемост.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР