Изграждането на подстанция „Евмолпия“ ще даде тласък на инвестициите в

...
Изграждането на подстанция „Евмолпия“ ще даде тласък на инвестициите в
Коментари Харесай

Петкова: Изграждането на подстанция Евмолпия ще даде тласък на инвестициите в Пловдив


Изграждането на подстанция „ Евмолпия “ ще даде подтик на вложенията в Пловдив и района. Това сподели министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която взе участие в формалната гала за начало на построяването на новото оборудване – първата от 20 години градска стационарна електрическа подстанция в страната. Инвестицията в оборудването е на „ Електроразпределение Юг “ – част от структурата на „ EVN България “ ЕАД.
В церемонията участваха също и посланикът на Република Австрия у нас Н.Пр. Андреа Вике, кметът на община Пловдив Иван Тотев, регионалният шеф Здравко Димитров, районният управител на EVN за България Робърт Дик и ръководителят на Съвета на шефовете на „ Електроразпределение Юг “ Карл Денк.

В изявлението си пред участниците в церемонията министър Петкова акцентира, че всеки лев, вложен в инфраструктура, е инвестиция в сигурност. Тя поздрави EVN за избора на високотехнологичното оборудване, което ще се ръководи отдалечено и по този метод рискът от произшествия ще бъде редуциран до най-малко.

Енергийният министър напомни още какво значение имаше построяването на подстанцията през 2011 година за развиването на индустриалната зона край Пловдив и изрази убеденост, че подстанция „ Евмолпия “ ще има също такава позитивна роля за мощно обитаемата централна част на града и е причина за нейното бъдещо развиване. Това е знак за сериозното отношение на ЕVN към жителите и гостите на Пловдив и сериозна стъпка за гарантиране сигурността на електроснабдяването за потребителите в региона, акцентира министър Петкова.

Посланикът на Австрия Н.Пр. Андреа Вике благодари на енергийния министър за положителното съдействие с ЕVN. Тя акцентира, че Австрия регистрира позитивните промени в капиталовия климат в страната и поддържа това със следния образец: „ Това е първият месец от моя мандат като дипломат, а към този момент вземам участие във втора гала за започване на австрийска инвестиция в България “.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР