Изграждането на отбранителни способности и поддържане на военновременни запаси е

...
Изграждането на отбранителни способности и поддържане на военновременни запаси е
Коментари Харесай

Адм. Емил Ефтимов: България се е доказала като силен партньор в НАТО, има с какво да се гордее

Изграждането на отбранителни качества и поддържане на военновременни ресурси е освен работа на Министерството на защитата, само че и на цялото общество и това са неща, които не трябва да се подценяват в спокойно време, с цел да не изпадаме в сложни обстановки. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в специфичното студио на Българска национална телевизия - " Денят на храбростта ".

 

Повод за непосредствена опасност пред страната ни няма, сподели още адмирал Ефтимов. Той увери, че защитата на въздушното пространство на страната е подсигурена.

 

" МиГ-овете ще летят до тогава, докато дойдат F16-Block70. Но ние не сме сами в защитата на въздушното ни пространство. Над небето на България има още доста мероприятия, които подсигуряват нашата сигурност. Намираме се в интервал, в който посланията на политиците към обществото са в друга сфера - следствията от пандемията, икономическите проблеми, скъпите енергоносители. Но аз съм убеден в мъдростта на нашите политици, тъй като те доста добре знаят какво е положението на Българската войска и задачата, която ни сложиха за една в действителност огромна и обяснима капиталова стратегия на Българската войска, да бъде призната. И парадът е още един мотив освен да изпитаме горделивост, само че и да заздравим връзката сред народа и армията ", сподели адм. Ефтимов.

 

Той посочи, че България се е потвърдила като мощен сътрудник в НАТО и има с какво да се гордее като уточни за образец построяването на многонационалните бойни групи по Източния фланг, които са напарвени по българското предложение.

 

" Напълно съответни сме като философия. Мога да потвърдя, че форматът на многонационалните бойни групи по Източния фланг, който беше общопризнат преди войната в Украйна, беше по наше, българско предложение - да не търсим шаблона от балтийските страни и Полша, а да реагираме бързо, с цел да може да създадем условия и по-късно да еволюират. И това, което беше реализирано за 2-3 години в Полша и прибалтийските дълржави, ние го постигнахме за няколко месеца и в действителност има с какво да се гордеем ", уточни той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР