Изграждането на огромен канал край трябва да започне в най-близко

...
Изграждането на огромен канал край трябва да започне в най-близко
Коментари Харесай

Турция скоро започва работа по Канал Истанбул

Изграждането на голям канал край би трябвало да стартира в най-близко бъдеще, заяви министърът на превоза и инфраструктурата на Турция Адил Караисмаилоглу, представен от в. „ Сабах ”.
" Канал Истанбул ще служи като интернационален воден път, който ще добави логистичната мощност и инфраструктура на, като извършва значима функционалност в световната морска търговия, " сподели Караисмаилоглу на среща в Анкара.
„ Остава доста малко време, преди да стартира построяването на Канал Истанбул “, сподели министърът.
Докато страната се придвижва напред с плана, министърът на околната среда и урбанизацията Мурат Курум в събота съобщи, че проектите за развиване на канала са утвърдени.
„ Одобрихме проектите за развиване на плана „ Канал Истанбул “ и ги представихме за социална консултация. Бързо ще предприемем стъпки за обогатяване на нашата страна и свещения град с Канал Истанбул “, написа Курум в Tуитър.
Каналът ще свързва на север от Истанбул с на юг, планиран е като различна световна пътна артерия и коства към 75 милиарда турски лири (9,2 милиарда долара).
Правителството съобщи, че при реализирането си планът ще облекчи трафика през Босфорския пролив, една от най-натоварените точки в морския превоз в света, и ще предотврати катастрофи, сходни на това от предходната седмица в в Египет, където великански контейнеровоз заседна и блокира канала за съвсем седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР