Изграждането на Национална детска болница влиза за обсъждане в парламента.Проектът

...
Изграждането на Национална детска болница влиза за обсъждане в парламента.Проектът
Коментари Харесай

Обсъждат изграждането на Национална детска болница в парламента

Изграждането на Национална детска болница влиза за разискване в Народното събрание.

Проектът на решение за нужните дейности за създаване, съоръжение, стартиране в употреба и кадрово застраховане на Национална детска болница е импортиран в Народно събрание още в края на предходната година от депутати от ръководещото болшинство.

Първите три подписа са на ръководителите на парламентарните групи на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Бойко Борисов, на Политическа партия - Демократична България Кирил Петков и на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Споразумение с Европейската капиталова банка по фаза 2 за построяването на Детска болница
Проектът планува в 7-дневен период от приемане на това решение министърът на опазването на здравето да показа в Народно събрание доклад, направен след повсеместен одит на резултатите и разходните средства за дейностите по основаване на Национална детска болница от " Здравна капиталова компания за детска болница " АД.

На здравния министър се разпорежда още до 30 дни да показа в Народното събрание проект за ускорено създаване на болничното заведение. След представянето му министърът се задължава да дава ежемесечно доклад в Народно заседание за напредъка по плана. Миналата седмица депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия за основаване на краткотрайна комисия за свършеното до момента.

В програмата на народните представители е включено и дефинитивно приемане на промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, чиято цел е повишение проследимостта на наличните количества лекарствени артикули на територията на България и основаване на опция за ограничение на съществуващите недобри практики за нерегламентиран успореден експорт.

След като предходната седмица бе обект на яростни разногласия, през днешния ден Законът за устройство на черноморското крайбрежие още веднъж ще бъде прекрояван – този път с цел да уредят достъпа на хората с увреждания до морските плажове.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР