Изграждането на бранд репутацията изисква много време – в някои

...
Изграждането на бранд репутацията изисква много време – в някои
Коментари Харесай

Репутация на ръба на криза

Изграждането на бранд репутацията изисква доста време – в някои случаи може да ви отнеме години да оформите мощен имидж за бизнеса си. Но когато нещо се обърка, това, в което сте вложили толкоз доста време и старания, може да се срине за 5 минути. За страдание, даже и знаейки това, не всеки път можем да избегнем възможна рецесия, по тази причина би трябвало да се подготвим за нея. Вижте няколко рекомендации, които ще ви оказват помощ да овладеете рецесия с репутацията си, даже да понесете мощни удари от съперници, публика и така нататък

Признавайте грешките си

Ако някой от екипа допусне неточност, не я подминавайте. Освен това аудиторията ви не би желала да слуша пояснения или по какъв начин трансферирате виновността на някой различен – тя просто желае да знае какво в действителност се случва. Вместо да спестите такава информация, споделете я. Признайте какво сте създали и по какъв начин сте пробвали да превъзмогнете рецесията. Извинете се и дайте да се разбере, че давате всичко от себе си да отстраните казуса и да не допускате повторната му поява.

Действайте вярно

Извинението е положително начало, само че в някои случаи не е задоволително. Трябва да извършите всичко, което ще помогне да се върнете в правия път във връзката ви с потребителите. Това може да е обвързвано и с избрани вложения. Въпреки че можете да предложите отстъпки или безвъзмездни услуги, имайте поради, че еднократно деяние може и да не оправи нещата.

Избягвайте онлайн разногласията

Ако клиентите ви, някогашни клиенти и хора, които изобщо не са свързани марката ви, стартират да приказват за него в обществените мрежи, може да ви се желае да опитате да се отбраните. Това обаче не оказва помощ. Може да ви се коства вярно за момента, само че е допустимо още повече да повреди репутацията ви. Избирайте причините си мърдо – предложете да говорите за казуса офлайн или приканете недоволните консуматори да се свържат с вас посредством други канали.

Обединете екипа

Всички би трябвало да са осведомени с проекта ви за усъвършенстване на репутацията. Правете срещи на екипа, по време на които да се уверите, че всички гледат в една посока. Обърнете внимание на посланията, които чиновниците употребяват при пораждане на рецесия, запознайте ги и какво предприемате, с цел да я разрешите. Оставете вратата си отворена за диалози и зародили въпроси. Помнете, че ръководството на бранд репутацията се основава на напъните на целия екип. Всички се надяваме, че в компанията ни в никакъв случай няма да настъпи рецесия, само че това нормално е единствено предпочитание. Понякога нещата просто се объркват, а тогава е значимо да знаете какво да вършиме.

Самюъл Тимъти, вицепрезидент на OneIMS.com, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР