Изграждане на боеспособна армия - въоръжени сили, които да притежават

...
Изграждане на боеспособна армия - въоръжени сили, които да притежават
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Изграждане на боеспособна армия е основен приоритет на Министерството на отбраната

Изграждане на боеспособна войска - въоръжени сили, които да имат качествата, нужни за отбрана на националната сигурност, въздържане и защита, грижа за чиновниците в защитата и създаване на резистентност на Въоръжените сили са измежду целите на Министерството на защита, които открои на брифинг за медиите министърът на защитата Тодор Тагарев, заяви Българска телеграфна агенция.

По отношение на законодателните ограничения и промени сме обединени към няколко целта – идната година би трябвало да реализираме ниво на финансиране в защитата от 2% от брутния вътрешен артикул и оттова нататък да преглеждаме това като най-малко, който ще ни разреши да изградим съвременни отбранителни качества. Приоритет е превъоръжаването на армията, уточни министър Тагарев.

Модерна, преоборудвана механизирана бригада от състава на Сухопътните войски, подготовка за посрещане в точния момент на самолетите F-16, създаване на тези механизми, които да ни оказват помощ да намерим качествени хора, уточни още като цели министър Тагарев.

На брифинга той показа и политическия си кабинет. Заместник-министри на защитата са Атанас Запрянов и Станимир Георгиев, шеф на политическия кабинет – доктор Добромир Тотев, а Мустафа Илин в началото ще бъде назначен за консултант, след което ще стане парламентарен секретар.

На церемонията с премия бе почетен бригаден военачалник Радостин Илиев, шеф на Дирекция „ Отбранителна политика и обмисляне “ - за потвърден професионализъм в работата, за изключителни заслуги, свързани с укрепването на сигурността на страната и за проявено възприятие на дълг и отговорност.

Няма авиация в това, което даваме, и няма тежка бронетанкова техника. Това сподели министърът на защитата Тодор Тагарев на конференция в Министерството на защитата в отговор на въпрос за това каква техника дава страната ни на Украйна. Вчера от Министерския съвет оповестиха, че е утвърден нов пакет военна помощ за Украйна в осъществяване на решението на Народното събрание.

Тагарев напомни, че към този момент има две решения на Министерския съвет за това каква помощ да даде страната ни на Украйна. Списъкът е конфиденциален, посочи той.

На Украйна са нужни доста неща, уточни Тагарев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР