Изградената от „Информационно обслужване“ АД платформа за провеждане на електронни

...
Изградената от „Информационно обслужване“ АД платформа за провеждане на електронни
Коментари Харесай

Приходите от електронната продажба на дървесина надхвърлиха 121 млн. лв.

Изградената от „ Информационно обслужване “ АД платформа за осъществяване на електронни търгове за продажба на дървесина регистрира над 121 млн. лева осъществени доходи. С нея работят 3 от шестте държавни горски предприятия, които продават дървесина, добита от държавните горски територии. Това са Югозападното държавно дружество (ЮЗДП), Северозападното държавно дружество (СЗДП) и Североизточното държавно предприятие(СИДП).

Само за последните 6 месеца, общият размер на осъществените доходи от електронни търгове надвиши 40 млн. лева Трите горски предприятия са осъществили близо 20 млн. лева повече доходи от нарастването на цената, разследване на потреблението на платформата.

От стартирането в употреба на платформата през 2016 година до в този момент са извършени близо 2100 електронни търга. Средният брой стъпки за наддаване на търг е 13, а най-оспорваният търг е бил със 417 стъпки за наддаване.

„ Изградената платформа за електронна продажба на дървесина отстрани опцията за субективна интервенция при търговете и порочната процедура участниците авансово да договарят цената “, сподели изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване “ АД Ивайло Филипов. По думите му е реализирана цялостна бистрота на целия развой като е обезпечен достъп на всички регистрирани дървопреработвателни компании от страната.

Участниците имат опция да вземат участие в електронния търг от всяка точка на България и когато и да е. За присъединяване е нужен само Квалифициран електронен автограф (КЕП). Цялата документи е напълно в електронен формат, а системата обезпечава висока степен на отбрана от замяна и/или загуба на предложения и документи.

С помощта на интегрираната услуга за засвидетелствуване на време и наличие Time Stamp се подсигурява достоверността на документите и подадените предложения от участниците в платформата. Тя защищава както тръжните комисии, по този начин и лицата, решили да вземат участие в наддаването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР