Изгоряха две коли на шефа на митниците Георги Костов, който

...
Изгоряха две коли на шефа на митниците Георги Костов, който
Коментари Харесай

Изгоряха две коли на шефа на митниците Георги Костов

Изгоряха две коли на шефа на митниците Георги Костов, който е някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи , написа " 24 часа ".

Инцидентът е станал в нощта против събота, 9 ноември. Официалната версия е самозапалване, тръгнало от автомобила на щерка му. Автомобилите били паркирани пред вилата му в село Опицвет.

Костов и фамилията му отишли на вилата си след края на работния ден в петък . Шефът на митниците бил със служебното си BMW 7-а серия. Там били и двете му дъщери Радина и Лилия. Те паркирали колите си пред бялата вила, тъкмо преди края на асфалта по улицата .

Около 05,35 часа сутринта фамилията се събудило от мощната светлина и мощен пукот . Оказало се, че две от колите горели. С илният звук бил от спуканата гума на автомобила на дъщерята на Костов .

От Министерство на вътрешните работи и от близки до Георги Костов отхвърлят някогашният основен секретар да е стрелял по подпалвачи.

Пожарната пристигнала за по-малко от 10 минути . Полицията също се отзовала за минути. На записите от камерите не се виждат подпалвачи.

" Засега версиите клонят към 60 % самозапалване и 40 на 100 за подпалвачи ", споделиха криминалисти.

На мястото не са били открити следи от запалителни артикули. Малко евентуално било и някой да обърка колите, защото са разнообразни марки. Служебната кола на Костов може да бъде забелязана всеки ден пред Агенция " Митници ".

Двете изгорели коли били изнесени с репатрак още сутринта.
 Разпитвали вътрешния министър за уволнението на Георги Костов
Разпитвали вътрешния министър за уволнението на Георги Костов

Проверяват изнудване, корист със служебно състояние

Припомняме, Георги Костов е шеф на Агенция " Митници " от май 2017 година 3 месеца по-рано бе уволнен като основен секретар на Министерство на вътрешните работи от служебния вътрешен министър Пламен Узунов .

Преди да стане основен секретар през март 2015 година, Костов бе за малко и зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи . На поста пристигна от Бургас, където бе шеф на полицията. Преди това бе на същата позиция, само че в Благоевград.

Костов е и единственият основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който е бил награждаван като служител на реда на годината. Това става през 2004 година поради разкриването на убийствата на служител на реда и престъпно проявен мъж в " Княжево ".
 Обвинението против мен е скалъпено, безапелационен Георги Костов
Обвинението против мен е скалъпено, безапелационен Георги Костов

Бившият главсек на Министерство на вътрешните работи е бил потиснат от министъра
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР