Изгорената от пожарите територия ще надхвърли 1,5 милиарда квадратни метра

...
Изгорената от пожарите територия ще надхвърли 1,5 милиарда квадратни метра
Коментари Харесай

Мицотакис: Пожарите в Гърция ще изпепелят над 150 хиляди хектара площ

Изгорената от пожарите територия „ ще надвиши 1,5 милиарда квадратни метра (150 хиляди хектара), в това число пожарът в гората Дадия “, означи министър председателят.

 

Опустошителните пожари в южната ни съседка през това лято унищожиха повече от 1600 квадратни километра земя и лишиха живота на над 20 души. Хиляди поданици на десетки селища бяха евакуирани.

 

Мицотакис сподели също така, че санкциите за палеж ще бъдат нараснали, а упрекнатите по това закононарушение ще би трябвало да излежават присъдите си в пандиза даже в случаите на безгрижие, прецизира в. „ Катимерини “.

 

„ Имахме мъчно лято, което към момента не е завършило, защото пожарът в област Еврос към момента гори. Първата ни цел е да намерим отговори и да измислим решения. Климатичната рецесия е тук и заплашва всички ни от ден на ден “, акцентира Мицотакис пред народните представители в гръцкия парламент и изрази поддръжката си за всички, наранени от горските пожари.

 

По думите му управляващите са установили „ огнен облак “ (пирокумулус) - стихия, основана от топлота, влага и замърсители, които пожарите изпращат нагоре и които основават светкавици и повече пожари - събитие, което не е било следено от горските пожари в Калифорния, Съединени американски щати, през 2018 година

 

„ Почти несъмнено е, че пожарите в Еврос са породени от човек. И съвсем несъмнено е, че са запалени по маршрутите на незаконните мигранти “, добави министър-председателят.

 

Според него държавното управление би трябвало да финансира превантивните ограничения, макар че не всички общини са били еднообразно готови.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР