Изгониха гражданин, настанен в общинско жилище в Пловдив, заради непристойно

...
Изгониха гражданин, настанен в общинско жилище в Пловдив, заради непристойно
Коментари Харесай

Изгониха наемател на общинско жилище в Тракия - тормозел съседи, правел шумни купони и пушел трева в коридора

Изгониха жител, настанен в общинско жилище в Пловдив, поради непочтено и принудително държание. До случая се стигнало след систематични сигнали за тормоз, които негови съседи отправяли до Оперативна програма „ Жилфонд “. 
Прочетете още
Всичко почнало през февруари 2022г., когато мъжът сключил контракт за наем с локалната администрация. Той получил правото да обитава в период от 10 години в общински апартамент в блок 26 в ж.р.Тракия. Живеел самичък, употребил една стая, ниша за спане и кухня. Със себе си взел и домашния си любим – куче. 

За малко повече от година обаче той съумял да натрупа много черни точки поради нарушение на положителните нрави и занемареност. През това време съседите му заливали администрацията със сигнали, че стават жертва на систематичен тормоз, в това число полов. Първото недоволство пристигнало през април, когато обитателка на прилежащия апартамент пуснала недоволство до кмета на „ Тракия “, че мъжът преследва членове на фамилията ѝ и държи с тях надменно. Дори си разрешил да притиска дъщерите ѝ с вулгарни изрази и полови подмятания в коридора на стълбището. Стигнало се и до случай - скочил върху бременната ѝ щерка в тил, в резултат на което момичето изпитвало със мощен уплах и отказвало да излиза единствено от у дома.

Освен това мъжът постоянно спретвал домашни купони и събирал в общинския апартамент съмнителни лица. Пускал в мощна музика, а от време на време даже пушел трева в общите елементи на блока, оплакват се съседи. Освен тормозът над останалите жители, той си разрешавал да си служи със същото отношение по отношение на домашния си любим. Заради неглижиране и неприятна грижа кучето му непрекъснато лаело измъчено, което също е ставало мотив за сигнали до 112.

От страна на локалната власт почнали инспекции, които установили съществени провинения. При посещаване в наетото от него жилище стана ясно, че мъжът е и неприятен собственик – парцелът бил мощно безстопанствен, царели бедност и хаос.

След всичко открито през лятото на 2023г. тогавашният кмет на регион „ Тракия “ Костадин Димитров издал заповед, с която разтрогнал контракта с нарушителя. В този смисъл той бил заставен да напусне жилището, поради неспазване на положителните нрави. Вместо това обаче той завел тъжба в Административен съд-Пловдив с искане заповедта да бъде анулирани като незаконосъобразна.

Магистратите разгледали проблема, само че постановили, че решението на локалното кметство е вярно, защото изказванията, които са изложени в сигналите на съседите, са били тествани и потвърдени от чиновници на административния орган. Същото дава законово съображение за преустановяване на наема. Поради тази причина отхвърлили жалбата на жителя и му отсъдили да поема разноските за делото, възлизащи на 150лв..

Решението им е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР