Изгонените дипломати станаха толкова много, че няма как да ме

...
Изгонените дипломати станаха толкова много, че няма как да ме
Коментари Харесай

Илиян Василев: В България трябва баланс, затова гоним дипломати

" Изгонените дипломати станаха толкоз доста, че няма по какъв начин да ме изненадат ”, това сподели в студиото на “Събуди се ” по Нова телевизия българският посланик и някогашен дипломат на страната ни в Москва Илиян Василев.

“Когато Борисов трябваше да балансира “Турски поток ” - той изгони дипломати ” напомни Василев. Според него обстановката, в която се намира България в този момент е сходна.

“Сега има няколко такива сюжета. Основното е че, България не дава бойна техника на Украйна. Това срутва имиджа на България, по тази причина гоним дипломати ”, съобщи Василев.

Според Василев би трябвало да се заведе дело или присъда против дипломатите.

“Има ли един разузнавач от българските, който да е достигнал до присъда - няма. 

От позиция на актуалното шпионство, в случай че откакто се изгони някой посланик, има заведено дело ил присъда, тогава можем да повярваме ”, счита Василев.

Бившият дипломат изясни, че работата на съветското посолство у нас сега е да разбере дали България ще продължи да купува газ и петрол, и дали ще изнесе военна техника към Украйна. 

Според него, обаче сега съветските дипломати у нас имат мълчешком ембарго за срещи и не могат да доближат до тази информация, по тази причина е необходим човек с двойно прикритие.

“В ДАНС към този момент всичко се покри. А в Русия тези служби са на друго послушание, с цел да може висшето управление да получава информация от разнообразни източници и тези служби да се конкурират. У нас няма такова нещо ”, изясни Василев.

“Както преди време Борисов правеше с “Турски поток ”, в този момент спецпрокуратурата бяга напред и обира лаврите, че е изгонила 1-2 дипломата ”, счита той.

Илиян Василе разяснява и обстановката с съветския дипломат Елеонора Митрофанова.

“Българското държавно управление се опита да позволи проблемите по изкусен метод, с цел да й спести експулсацията. Изгонването на дипломат не е като да изгониш посланик. Сега Русия няма ход, тъй като ние нямаме толкоз дипломати в Москва. Митрофанова обаче на този стадий остава у нас, по тази причина евентуално ще се доближи до експулсация ”, счита Василев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР