Изглеждащият неудържим политически възход на лидера на италианската крайна десница

...
Изглеждащият неудържим политически възход на лидера на италианската крайна десница
Коментари Харесай

Сардините: Гражданско движение предизвиква Салвини

Изглеждащият неукротим политически напредък на водача на италианската последна десница Матео Салвини е подложен на ненадейно предизвикателство от гражданско придвижване, известно като " сардините ", оповестява организация Ройтерс.

Движението породи в Болоня предходната седмица, когато четирима другари приканиха хората да се причислят към митинг против партия " Лига " на Салвини, чиято известност нараства преди изборите в северната област Емилия-Романя.

Салвини желае да поведе възраждащата се десница към първата ѝ победа в района на изборите на 26 януари и съобщи, че в случай че левицата загуби властта в богатата област, то тя също би трябвало да напусне централното държавно управление и да открие пътя за парламентарни избори.

Около 12 000 - 15 000 души обаче се отзоваха предишния четвъртък на апела за митинг, притискайки се като сардини на основния площад в Болоня, с цел да осъдят Салвини, чиято антиимигрантска, националистическа реторика намира отклик измежду доста гласоподаватели.

" На тези, които крещят най-силно, ние отговаряме с мълчанието на рибите, само че подредени като рибен откъс, притиснати един до различен. Ние сме повече от тях ", сподели 32-годишната Матия Сантори, която е една от уредниците. Някои от участниците в митинга носеха изкормени сардини и оттова пристигна името на придвижването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР