Изглежда всеки от нас по природа е оптимист. Дори когато

...
Изглежда всеки от нас по природа е оптимист. Дори когато
Коментари Харесай

Защо оптимистите наистина са по-щастливи

Изглежда всеки от нас по природа е оптимист. Дори когато имаме наклонност да тормозим за бъдещето, продължаваме да имаме вяра, че всичко ще се подреди по най-хубавия метод.

Учени разкрили, че тези от нас, които елементарно генерират положителни мисли, решително плануват бъдещото си благополучие. По-изненадващо, тези, които са склонни да си показват отрицателно развиване на обстановките, в действителност не чакат мрачни времена.

Вместо това психолозите са уверени, че продължаваме да имаме вяра, че ни следва положително - и автоматизирано отхвърляме мисълта, че евентуално неприятните събития фактически може да ни се случат.

" Хората наподобява се пробват да отхвърлят с обяснението си съществуването на неприятни благоприятни условия, мислейки, че те няма в действителност да се случат ", споделя създателят на проучването Ед О'Брайън от Университета на Мичигън.

" Винаги съм бил впечатлен по какъв начин се трансформират усещанията на хората във връзка с щастието. Някои дни бъдещето ни наподобява ярко и вълнуващо, а в други дни същото бъдещо събитие ни се коства стресиращо и плашещо. "

В сп. Psychological Science доктор О'Брайън разказва пет проучвания, които е провел, карайки участниците да дават отговор на въпроси, които се отнасят до минали и възможни бъдещи прекарвания.

" Колкото по-лесно е за хората да възстановят минали положителни прекарвания, толкоз по-щастливи споделят, че се усещат "  .

" За сметка на това им е по-трудно да обяснят отсъствието на положителни благоприятни условия. Липсата на положителни събития в бъдещето ни кара да се усещаме доста по-зле, в сравнение с съществуването на неприятни. "

Предишни проучвания също сочат, че колкото по-лесно човек генерира положителни минали прекарвания, толкоз по-щастлив е. Ето за какво е настина значимо да гледаме на живота откъм светлата страна.

Източник: Daily Mail

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР