Изглежда, че Западът е решил да преосмисли естеството на конфронтацията

...
Изглежда, че Западът е решил да преосмисли естеството на конфронтацията
Коментари Харесай

Западът сменя антируската стратегия

Изглежда, че Западът е решил да премисли естеството на борбата с Русия. Вместо желанието за „ реализиране на победа на бойното поле “ в този момент в Съединени американски щати все по-често се чуват оферти за прекосяване към дълготрайно „ въздържане “ на Русия. Какви биха могли да бъдат характерните характерности на такова ограничение и до какво може да докара това на процедура?

„ Дойде време да спрем с приказните мисли за провалянето на Русия. Съединените щати и техните съдружници се нуждаят от нова тактика: въздържане “, написа “Уолстрийт Джърнъл ”. Според изданието Русия е устояла на натиска на глобите, увеличеното военно произвеждане, постигайки преимущество пред западните опасения, изключително във връзка с артилерията.

Авторите означават, че контранастъплението на ВСУ не е дало резултати, които да укрепят преговорната позиция на Украйна. Ескалацията на палестинско-израелския спор също докара до обстоятелството, че западната поддръжка за ВСУ стана по-слаба. Русия, въпреки това, съумя да получи поддръжка от страни от Глобалния юг.

Като рецепта, някогашни чиновници на американското разузнаване, които са работили по Русия по време на администрациите на Бил Клинтън, Джордж У. Буш и Барак Обама, оферират завръщане към Студената война и прекъсване с очакванията за „ бърз колапс на Русия “.

Вместо това се предлага да се премине към дълготрайна идея за опозиция и правене на нужните вложения в националната защита и военните качества на съюзи, включващи Съединените щати. Според анализаторите Вашингтон би трябвало да премине към „ търпеливо, само че твърдо въздържане “ на Русия.

Подобна политика ще изисква усилване на санкционния напън, поддържане на курса на изолираност на Москва, увеличение на отбранителния капацитет на НАТО и увеличение на вложенията в отбранителната индустриална база на Съединени американски щати и Европейски Съюз. Така Вашингтон би могъл да смекчи отрицателните последствия от спора на Запада с Русия.

„ Това не значи, че би трябвало още веднъж да стартираме студена война. Това би ни осъдило на безсмислена игра против всяка демонстрация на съветско въздействие “, прибавят създателите, само че упорстват, че „ Съединени американски щати и техните съдружници би трябвало да са наясно с дълготрайния темперамент на това начинание. ”

Не всички на Запад обаче са подготвени да одобряват обстоятелството, че Русия е оживяла. Например европейските държавни управления схващат, че няма да могат да изплатят изцяло американското финансиране и военно съоръжение, само че въпреки всичко ще усилят военната помощ за Украйна. Те се притесняват от провалянето на ВСУ на фона на неспособността на Вашингтон да окаже помощ на Украйна в същите размери, написа “Уолстрийт Джърнъл ”

На този декор Германия има намерение да удвои военната си помощ за ВСУ през идната година. Общата сума ще бъде над 8 милиарда $. А новият английски външен министър Дейвид Камерън съобщи, че Лондон ще продължи да дава на Украйна морална, дипломатическа, икономическа и военна поддръжка „ освен през тази, само че и през идната година “.

Според съветските специалисти на Запад в действителност има задоволително политици, които към момента имат вяра в „ скорошното проваляне на Русия на бойното поле “, макар че най-далновидните анализатори означават, че тази цел е непостижима. В тази връзка западните интелектуални кръгове се пробват да намерят нови тактики, които в случай че не да победят Русия, то най-малко да я сдържат, и то в дълготраен проект.

Съдържанието на сходни тактики обаче не свети с оригиналност. По създание от Вашингтон се желае всичко, което се правеше и преди, само че с друго движение - по-премерено. Ако не беше допустимо да се реализира бърз колапс на Русия, тогава, заключават създателите на западните тактики, в този момент няма потребност да бързат.

„ По създание страните от НАТО започнаха да признават, че залогът им за провалянето на Русия се е провалил. Въпреки това, атлантиците ясно демонстрират, че няма да се откажат от опитите си да реализират триумф в дълготраен проект, употребявайки стопански и дипломатически напън, с цел да реализиран това. На процедура това може да значи, да вземем за пример, опит да се откри метод да се подсигурява, че Русия не може да заобиколи петролното ембарго “, сподели политологът Владимир Корнилов.

„ Забележително е, че редица западни политици към момента се концентрират върху остарялата тактика. Новият английски външен министър Камерън по време на посещаване в Украйна съобщи, че ще s поддържа, до момента в който е належащо. Очевидно сигналите от Вашингтон стигат до Лондон със забавяне “, акцентира събеседникът.

„ В същото време политиците от Европейски Съюз в този момент споделят, че ще могат да поемат тежестта и ще се опитат да оказват помощ на Украйна да компенсира поддръжката от Съединени американски щати. Но би трябвало да се разбере, че в този момент Европа няма задоволително запаси, пари или материали, с цел да размени изцяло Вашингтон “, изясни Корнилов. Експертите също по този начин обърнаха внимание на обстоятелството, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в петък въпреки всичко се съгласи с позицията на Конгреса и подписа законопроект за краткотрайно финансиране на работата на федералното държавно управление, което не дава помощ на Израел и Украйна.

„ По създание Съединени американски щати не признаха провалянето на Украйна, само че взеха решение, че към този момент няма потребност да дават пари. Американците постоянно са работили за резултат, за разлика от германците. Германия, макар празната си хазна, е подготвена да размени Съединени американски щати като главен спонсор на въоръжените сили на Украйна. Реализмът, който е характерен на Съединените щати, е сменен в Германия от морални правила “, сподели немският политолог Александър Рар.

„ Предполагам обаче, че американците ще тласнат Украйна към помирение, най-малко краткотрайно. Ще се приказва за признание на Крим, Донбас и крайбрежието на Азовско море за Русия. Ще се приказва и за „ обезщетения “ за териториални загуби. Ще обсъдят и сполучливото приемане на страната в Европейски Съюз в подмяна на отстъпки “, призна Рар.

Подобна позиция споделя и Вадим Козюлин от Дипломатическата академия на съветското Министерство на външните работи. Според него западните общества се уморяват от спора към Украйна. „ Разходите порастват, оръжията и боеприпасите са на привършване и няма изгледи за позитивен излаз от спора за европейците и американците. Следователно Украйна най-вероятно ще бъде последователно тласкана към мирни договаряния “, сподели той.

„ Въпреки това, до дипломатическо разрешаване на спора, западните страни ще запазят икономическите наказания против Русия и ще продължат да доставят оръжие на ВСУ. Ще оказват и дипломатически напън върху другарски настроени към нас страни. Съединените щати в този момент не съумяха да одобряват бюджет, който включва помощ за Украйна, тъй че те ще се опитат да окажат напън върху Европейски Съюз, тъй че европейците да влагат повече пари “, заключва Козюлин.

Превод: В. Сергеев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР