Украинската армия вероятно се готви да нанесе нов удар по

...
Украинската армия вероятно се готви да нанесе нов удар по
Коментари Харесай

Bild: Украйна вероятно се готви за окончателно разрушаване на Кримския мост

Украинската войска евентуално се готви да нанесе нов удар по Кримския мост. Според Bild това считат редица специалисти и военни анализатори. В края на предходната седмица украинската войска нападна съветските фериботи " Авангард " и " Конро Трейдър " в Крим. Руски източници оповестяват, че за нанасянето на удари по тях са употребявани западни оръжия - ракетите ATACMS и Storm Shadow. В същото време съветската система за противовъздушна защита на Крим още веднъж се провали.
 
Поне един от двата ферибота потъна, в корпуса на втория кораб се образува огромна дупка. И двата ферибота, както отбелязва военният наблюдаващ на изданието Юлиан Рьопке, се движат сред съветска територия и анексирания полуостров от доста години.
 
С откриването на Кримския мост през октомври 2018 година фериботите изгубиха смисъла си, защото Русия можеше да доставя артикули до Крим непосредствено с железопътен превоз. Всичко обаче се промени през октомври 2022 година, когато Украйна нападна за първи път Кримския мост. Мощна детонация съществено повреди железопътната част и я извади от строя за няколко седмици. Изведнъж кримските фериботи " Авангард " и " Конро Трейдър " още веднъж станаха значими за снабдяването на полуострова с цивилен и военни артикули.
 
" Някои наблюдаващи считат, че ударът по фериботите може да е знак за нова офанзива против Кримския мост. Според тази версия Украйна желае да се увери, че Русия не може незабавно да разчита на фериботите като сурогат на железопътното трасе през Керченския пролив ", написа изданието.
 
В същото време не е ясно по кое време и по какъв начин украинските военни имат намерение още веднъж да нападат Кримския мост. Преди това за това бяха употребявани кола бомба и надводен дрон.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР