Изглежда, че възстановяването на Рафаел Надал върви по план и

...
Изглежда, че възстановяването на Рафаел Надал върви по план и
Коментари Харесай

Директорът на Canadian Open: Надал ще поднови тренировките след седмица


Изглежда, че възобновяване на Рафаел Надал върви по проект и той ще взе участие на Мастърса в Монреал, както има намерение. Това стана ясно след изявление на турнирния шеф Юджийн Лапиер. Той разкри, че поддържа контакт с екипа на испанеца и оповести информация, която сигурно ще зарадва неговите почитатели.

„Рафаел Надал и екипът му към този момент са резервирали хотел в Монреал. Освен това пожелаха да им изпратим няколко комплекта от топките, които ще бъдат употребявани на шампионата. Доколкото разбрах, той ще стартира още веднъж да тренира при започване на идната седмица“ – сподели Лапиер пред Tennis365.

Надал получи травма в коремните мускули по време на Уимбълдън, която съществено се утежни по време на четвъртфинала против Тейлър Фриц. В резултат на това Надал взе решението да прекрати присъединяване си в Шампионата и предстоящият с голям интерес полуфинал сред него и Ник Кирьос не се състоя.

На конференцията, на която разгласи отдръпването си, испанецът показа, че се надява да бъде изцяло възобновен след месец. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем разкри и проектите си за северноамериканските шампионати на хард. Той има намерение да се включи в Мастърс конкуренциите в Монреал (7-14 август) и Синсинати (14-21 август), след което ще се изяви и на US Open (29 август – 11 септември).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР