Изглежда, че споразумението за изграждане на нов гигантски завод на

...
Изглежда, че споразумението за изграждане на нов гигантски завод на
Коментари Харесай

Tesla започна строителството на мексиканската Гигафабрика

Изглежда, че съглашението за създаване на нов великански цех на Tesla в Мексико стартира да се осъществя. Първото строително съоръжение бе видяно в имот покрай град Монтерей. Това ще бъде седмата фабрика на компанията и третата отвън Съединени американски щати. Предполага се, че в нея ще се създават акумулатори и съставни елементи за електрическите автомобили.

Официалното изказване на мексиканския президент Андрес Обрадор за решението да се построи още един цех на Tesla в щата Нуево Леон бе направено в последните дни на месец февруари. В продължение на няколко месеца преди този момент управляващите на страната и управлението на компанията избираха оптималното място. В последна сметка бе решено да се строи на територията на Монтерей, столицата на щата Нуево Леон, наоколо до летището. Илън Мъск приказва за това по време на Деня на вложителя, който се организира малко по-късно.

Според изданието Electrek Мъск има намерение да построи мексиканската гигафабрика за рекордно малко време – даже по-бързо от шанхайската гигафабрика, на която бяха нужни девет месеца, с цел да стартира производството. В началото е трябвало да бъдат получени всички разрешителни, тъй че от март доникъде на август строителната площадка е бездействала.

Сега кореспонденти от локалния вестник Milenio оповестиха за появяването на строителна техника на площадката на бъдещата Gigafactory Mexico.

„ Строежът на оповестената на 1-ви март Gigafactory на Tesla стартира на площадката, която ще се трансформира в седалище на Гигафабриката в община Санта Катарина, Нуево Леон. От сряда насам машините се виждат покрай автомагистралата за Салтильо, където пресичат Анило Периферико де Монтерей “, написа вестникът.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР