Изглежда, че ще бъдат същите политически сили и в 50-я

...
Изглежда, че ще бъдат същите политически сили и в 50-я
Коментари Харесай

Страхил Делийски: България е в началото на един дълъг процес на разпад на политическата си система

Изглежда, че ще бъдат същите политически сили и в 50-я парламент. Вероятно ГЕРБ-СДС ще имат по-голяма тежест, а ПП-ДБ по-малка. Преговорните позиции ще бъдат разнообразни - ГЕРБ-СДС ще бъдат в по-силна позиция. Вероятно още веднъж ще се мисли за някаква сглобка, при която ПП-ДБ ще бъдат по-слаби и още веднъж ще би трябвало да работят с Движение за права и свободи. Това сподели в „ Денят стартира " политологът доцент Петър Чолаков.

Според данните на „ Галъп " гласоподавателите на ПП-ДБ са намалели с към една пета по отношение на април месец предходната година, добави той.

По думите на политолога Страхил Делийски България е при започване на един дълъг развой на разпад на политическата си система. Ще става все по-лошо във връзка с това политическата класа да се договаря. За 9 месеца нищо не се случи - нито имаме държавно управление, нито президентът е изваден от политическия развой, уточни той.

Психологът Росен Йорданов показа, че е изследвал броя типове тактики на психична война и тактики за позиционен напън, употребявани в договарянията сред ГЕРБ и ПП-ДБ.

От страна на ГЕРБ изброих 3, а от страна на ПП-ДБ 5. Това демонстрира, че методът, по който са провеждали договарянията, е бил във разновидността твърди договаряния - фиксацията не е била върху ползите, а върху позициите, посочи той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР