Изглежда, че Nvidia най-накрая ще премине към производството на графични

...
Изглежда, че Nvidia най-накрая ще премине към производството на графични
Коментари Харесай

Nvidia по стъпките на AMD – следващият огромен GPU на компанията ще бъде с чиплети

Изглежда, че Nvidia най-сетне ще премине към производството на графични процесори, построени от обособени кристали – чиплети. Според изданието WCCF Tech това ще бъде графичният чип GPU GB100 от семейството Blackwell.

Нека напомним, че това е заместителят на семейството Hopper, т.е. става дума за ускорители на калкулации, а не за видеокарти за игри.

Интересно е, че вътрешният източник kopite7kimi прибавя, че новият графичен процесор ще има леко нарастване на броя на изчислителните клъстери GPC по отношение на настоящия графичен процесор GH100. Тази вътрешна информация не дава точни данни, само че за съпоставяне, GH100 съдържа осем GPC клъстера и 16 896 CUDA ядра, до момента в който графичният процесор GA100 със същия брой GPC клъстери има единствено 8192 CUDA ядра. Това значи, че GB100 може да получи същите осем GPC клъстера или, да вземем за пример, 10, само че ще има повече CUDA ядра. Всъщност съгласно тези данни ще има обилни промени в структурата на модула на графичния процесор.

Дали всичко това ще се отрази по някакъв метод на новите графични процесори за GeForce RTX 50, можем единствено да гадаем.

Инсайдерът kopite7kimi беше първият, който тъкмо разказа параметрите на картите GeForce RTX 30, а също по този начин неведнъж е описвал и картите RTX 40. Като цяло той е един от най-надеждните източници в този сегмент.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР