Изглежда, че най-накрая се действа по сигнала на господин Божков

...
Изглежда, че най-накрая се действа по сигнала на господин Божков
Коментари Харесай

Асен Василев за ареста на Борисов: Няма репресии, полицията действа по закон, влизаме в Европа

Изглежда, че най-сетне се работи по сигнала на господин Божков и по отчета на Агенция " Държавна финансова ревизия " от предишното лято. Ако си спомняте, АДФИ откри, че има нанесена вреда на бюджета в размер на 556 милиона лв. поради бездействието на Комисията по хазарта на директно послушание на господин Горанов. Това сподели в коридорите на Народното събрание вицепремиерът и финансов министър Асен Василев.

„ Това беше изпратено, апропо, от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха подхванати никакви дейности да се защитят тези 555 милиона на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че има една, най-малко дребна стъпка в тази посока. Няма репресии, полицията работи по закон, влизаме в Европа “, сподели още Василев.

" Хайде да си приказваме за репресии, желаете ли. Репресия е, когато студентите ги бият зад колоните на Народно събрание. Репресия е, когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада, с цел да го гледат всички и да го снимат всички. Това е принуда. Това, което видяхте нощес, имаше ли такива фрагменти. Нямаше. Защо нямаше такива фрагменти? Защото полицията си прави работата по закон “, добави Василев.

Според Василев не дават отговор на истината и обвиняванията, че с ареста се прикриват дейности на кабинета като да вземем за пример даване на оръжие за Украйна: " Какви оръжия? Държавата не може да даде един гвоздей без автограф на Министерството на финансите. В Министерството на финансите не е постъпвало такова искане под никаква форма за каквито и да е оръжия ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР