Изглежда, че гранитните призми, оприличени на надгробни плочи, които се

...
Изглежда, че гранитните призми, оприличени на надгробни плочи, които се
Коментари Харесай

Махат оприличените на надгробни плочи по Графа

Изглежда, че гранитните призми, оприличени на надгробни плочи, които се появиха на ул. Граф Игнатиев предходната седмица ще бъдат отстранени. Приветстваме това решение.
Разбира се, образно обозначаване на границата на трамвайното трасе е нужно - както писахме предходната седмица, то може да се направи по доста способи, остава да забележим, обаче, дали и по какъв начин Община и архитект ще го създадат. Така или другояче, друга настилка, светлинни знаци, или друго, съответно за споделено пешеходно-трамвайно пространство решение, трябваше да бъде част от идейните и работни планове на улицата през цялото време.

Поставянето и последващото унищожаване на призмите демонстрира доста ясно, че в Общината царува цялостен безпорядък. В 12 без 5, в последните дни на към този момент закъсняващия ремонт по хрумка на някой си " пътен инженер " в КАТ, възложител и архитект се втурват да редят гранитни буци по улицата - това се случва, тъй като администрацията и наетите от нея компании са неспособни да обмислят, проучват и извършват механически решения, гарантиращи съответна градска среда за всички ни. Докога ще се разчита на гражданска и медийна реакция, аз да се противодейства на сътворените нелепости? Очевидно е, че в София се работи на два правилото: или " проба-грешка ", или " вършим го, в случай че мине номера "..Само, че това ли желаеме от хора, определени, с цел да ръководят разходването на нашите налози и определящи качеството ни на живот?

Г-жо Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova, призоваваме ви за следващ път да остраните служителя на КАТ (СДВР Столична Полиция) - инж. Василев от съгласувателните комисии на Столичната община. Този човек няма знанията, потенциала, иновативността и гъвкавостта, с цел да предлага съответни на средата решения. Откъде накъде пътният служител на реда ще дефинира градската среда? Време е определящите бъдещето на този град да бъдат хора с съвременно мислене, които желаят да създадат нещо вярно, вместо единствено да се оправдават.

#ГафИгнатиев #СпасиСофия
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР