Изглежда, че феновете на Кей Нишикори ще трябва да почакат

...
Изглежда, че феновете на Кей Нишикори ще трябва да почакат
Коментари Харесай

Нишикори: Страх ме е, че ще ми се случи същото като на Мъри


Изглежда, че почитателите на Кей Нишикори ще би трябвало да почакат още, с цел да го видят още веднъж на корта. Миналото лято изглеждаше, че японецът се завръща към най-хубавата си форма, достигайки до четвъртфинал на Олимпийските игри, както и до полуфинал във Вашингтон. След това обаче пристигна травмата в бедрото на Индиън Уелс, поради която някогашният №4 трябваше да претърпи интервенция в края на януари.

Според първичните прогнози цялостното възобновяване трябваше да отнеме най-вече 6 месеца, само че явно Нишикори не желае да поема опасности със здравето си и да бърза с връщането в игра. Към момента единственият шампионат, в който японецът е удостовери присъединяване, е ATP 500 конкуренцията в Токио (3-9 октомври). Въпреки всичко обаче финалистът от US Open за 2014 година не съжалява за решението си, защото в противоположен случай в този момент положението му е щяло да бъде доста по-тежко.

„Преди интервенцията усещах сериозна болежка. В продължение на три или четири месеца пробвах разнообразни способи за лекуване, съпроводени с дълга отмора, само че нищо не оказа помощ. Ако не се бях оперирал, в този момент щях да имам железно бедро като това на Анди Мъри, тъй че несъмнено може да се каже, че положението ми беше доста сериозно“ – показа Нишикори пред японския уебсайт Wowow Tennis.

„С течение на времето започнах да се безпокоя от ден на ден. Вече не притежавах същата скорост и не можех да разгадавам на краката си по този начин, както преди. Мъри се завърна в Тура и още веднъж се бори за всяка топка, което беше най-силната му страна и преди интервенцията, само че все пак е ясно, че към този момент не е същият състезател. Страх ме е, че това ще се случи и с мен“- добави роденият в Шимане тенисист, който през декември ще навърши 33 години.

Въпреки опасенията, които изпитва, Нишикори е безапелационен, че се надява на положителна развръзка и няма да пести старания в тренировките, с цел да може скоро още веднъж да радва своите фенове.

„Работата ми с краката се усъвършенства и към този момент съвсем не усещам болежка при напредването си по корта. Когато стартира да се движа свободно във всички направления по време на упражненията и разиграванията, това ще е знакът, че съм подготвен да се върна в игра. Засега обаче ще нуждая се от още време. Винаги съм обичал провокациите и съм сигурен, че когато мина през всичко това ще се завърна мощно и ще имам още какво да покажа в Тура“ – съобщи носителят на 12 ATP трофея.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР